Szócska átlátható működést vár el a partnereitől

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság hivatalba lépése óta a teljes transzparencia híve, az átlátható működést a partnereitől is elvárja - reagált a szaktárca az MTI megkeresésére szerdán azzal kapcsolatban, hogy lapunk megírta: közérdekű adat eltitkolása miatt nyomozás indult a Magyar Orvosi Kamara ellen.

Vita a rezidensek pénzéről: Legyen tökös az államtitkár!

Csak dühöt, ellenkezést váltott ki az orvosok körében a tárca múlt pénteken nyilvánosságra hozott, a rezidensek egy részének havi 100 ezer forintos ösztöndíj ajánlata – állítja Éger István.

Éger István két ellenfelet is kap

Csak annyi biztos, hogy szombaton összejönnek az orvosi kamara küldöttei, szavazni fognak, de hogy ezzel véget ér-e a tisztújítás, azt még nem tudni.

Éger István: nincs kibúvó

Bírósághoz fordul Réthelyi Miklós Nemzeti Erőforrás Miniszter, mert a kamara nem fizette vissza az orvosoknak a jogtalanul beszedett regisztrációs díjakat.

Éger Istvánnak újraválasztást hozott az "elmúltnyolcév"

Bár többen is javasolták a Magyar Orvosi Kamara szombati küldöttközgyűlésén a tisztújítás elhalasztását, a küldöttek 70 százalékos többséggel újraválasztották Éger Istvánt.

 

Éger is megkapta a kétharmadot

Éger Istvánt választották a köztestület országos vezetőjévé szombaton a Magyar Orvosi Kamara (MOK) tisztújító küldöttgyűlésén.

Éger István a szavazás után sajtótájékoztatón elmondta: három jelölt indult az elnöki pozícióért, rá a jelen lévő küldöttek hetven százaléka szavazott.

Annak kapcsán, hogy a héten a Nemzeti Erőforrás Minisztérium arra kötelezte MOK-ot, hogy még ne zárják le a jelöltlistát, azt mondta: a MOK-ot felügyelő tárca és annak vezetője nagyon nehéz helyzetbe hozta a kamarát. Kiemelte: törvénysértésre még a miniszter sem kötelezheti őket.

Márpedig - mint mondta - a törvény egyértelműen fogalmaz: a küldöttgyűlést és a tisztújítást meg kellett tartani. Ugyanakkor a felügyeletet ellátó tárca semmiféle segítséget nem nyújtott ahhoz, hogy ha van tisztázandó ügy, azt idejében lezárják - tette hozzá.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.