Mint ide Lacháza

Nem kellene gyűlöletnek nevezni, amit sokan éreznek, ez sokkal inkább félelem. Aki azt mondja, hogy nem, annak javaslom: szálljon fel egy késői vonatra, amelyen a kevés utas többsége cigány, és próbáljon nemet mondani, amikor elkérik a mobiltelefonját. Nolblog

Tilos-születésnap hét nap, hét éjjel

Az idén 18 éves Tilos Rádió hagyományos évi adománygyűjtő akcióját ez alkalommal a Városliget melletti Dürer-Kertben tartja. A Tilos Rádió a hazai és nemzetközi közösségi rádiózás szereplőjeként legendásan szoros kapcsolatot ápol hallgatóival, akik anyagi hozzájárulásaikkal, felerészben maguk tartják fönn a rádiót. A hallgatói adománygyűjtés legfontosabb eseménye minden évben az egyhetes Tilos Maraton.

Hallgatja ezeket bárki is?

Reklámmentesség, önkéntes munka, politikai függetlenség. Megszólalási lehetőség, a helyi ügyekre való rávilágítás; ez jellemzi a közösségi rádiókat. Vajon exhibicionizmus, vagy a helyi ügyek védelme vezérli azokat, akik pénzt és energiát nem kímélve „rádióznak”?

Egy hét a kirekesztés ellen

Egy hét a kirekesztés ellen néven hírdetett programsorozatot a Budapesti Corvinus Egyetem.

Új mozgalom alakult új kokárdával

A társadalmi béke megteremtéséért és az emberi méltóság megvédése érdekében mozgalmat indít a Raoul Wallenberg Egyesület.

 

A kirekesztés ellen szól a Tilos Rádió

A jövő hét minden napján a hátrányos megkülönböztetés különböző formáiról lesz szó a Tilos Rádióban, így szegényekről, nőkről, melegről vagy éppen drogosokról. A tematikus héten kiemelten foglalkoznak majd a romák és a fogyatékkal élők helyzetével.

A Tilos Rádió tematikus hetének indulónapja február 22-e. Ekkor tíz órától az Ability Parkban a rádió munkatársai élő bejelentkezésekkel várják mindazokat, akik nyitottak arra, hogy játékos formában megismerkedjenek a fogyatékkal élők mindennapijaival. Itt a látás-, hallás- és mozgássérült, autista és értelmi fogyatékkal élő animátorok által bemutatott játékoknak köszönhetően mindenki megtanulhatja, miként segítheti a fogyatékkal élők társadalmi beilleszkedését.

Február 26-án, pénteken délelőtt tizenegy órától Hegymegről, a Dr. Ámbédkar Gimnáziumból egy másfél órás élő adással jelentkezik a rádió. A gimnázium olyan észak-magyarországi közösségeket szolgál ki, ahol az érettségizettek aránya jelenleg 1 százalék alatt van. A sajókazai, laki, alsóvadászi, homrogdi cigánytelepeken több ezer ember él, akiket a középfokú közoktatás nem ér el. Az iskola célja, hogy megfelelő pedagógiai munkával más hazai lakosságcsoportokhoz hasonlóan ezekben a közösségekben is érettségit és versenyképes szakmát adjon a diákok kezébe.

Ugyanezen a napon a Gödör Klubban este kilenctől a Balkan Beats sorozat részeként a Romano Drom, a RotFront - Emmigrantski Raggamuffin Kollektiv és DJ Robert Soko tesz az esélyegyenlőségért, "hogy jusson a jó zenéből mindenkinek".

A hét záróeseménye 27-én, szombaton az Instantban egy kísérleti előadás lesz, amelynek keretében fiatalok boncolgatják a "romaügyi problémákat".

A rendezvények ingyenesek, a Tilos Rádió munkatársai azonban arra kérnek mindenkit, hogy akik részt vesznek programjaikon, vigyenek magukkal egy-egy könyvet. Ezzel a Dr. Ámbédkar Gimnázium újonnan kialakított könyvtárának anyagát szeretnék gazdagítani.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.