Megoldás a bazi nagy gazdasági válságra - olvasói vélemény

Az elmúlt hetekben elhangzott vélemények, amelyek politikusoktól, gazdasági szakemberektől, a médiában írogató és nyilatkozó emberektől hangzottak el, nagyon elkeserítettek. Az derült ki, hogy fogalmuk sincs arról, merre van a kiút.

Holland napilapok belga tulajdonban

Belga tulajdonba, a De Persgroep birtokába kerül a holland PCM lapkiadóvállalat, amely egyebek között olyan nagy példányszámú országos napilapokat ad ki, mint az NRC Handelsblad, a Trouw és a De Volkskrant.

"Aggódom Európáért"

„A gazdasági világválság elől senki sem menekülhet. Európa azonban sokkal rosszabb helyzetben van, mint az Egyesült Államok" - írja Paul Krugman, a The New York Times kolumnistája. A Nobel-díjas közgazdász szerint a válság különösen súlyos lehet Európában, hacsak a kontinens államai nem fűzik a mostaninál jóval szorosabbra az együttműködést.

Pályaelhagyó oknyomozók

Hátat fordít a szakmának az amerikai oknyomozó újságírás két sztárja. A Wall Street Journal riporterei új céget alapítanak, ahol privát ügyfelek számára folytatják majd részben azt, amit eddig is tettek: nyomoznak, tényeket tárnak fel.

A derülátó Springer-vezér nem kér állami mentőövet

Az internet jobbá teszi az újságírást – nem kisebb szaktekintélytől származik ez a kijelentés, mint Mathias Döpfnertől, a német Axel Springer kiadóház vezetőjétől, aki ugyanakkor a nyomtatott újságot sem temeti.

 

Csődeljárás alatt a .ch ingyenes svájci lap

Ismét elvérzett egy napilap. Ezúttal a 2007 őszén alapított, és akkor 435 ezer példányban nyomott, ingyenes svájci napilapot, a .ch-t érte utol a vég.

A médiafigyeléssel és elemzéssel foglalkozó Machiavelli Consulting svájci forrásokra hivatkozó híre szerint a lap kiadója szerdán az illetékes cégbíróságon letétbe helyezte a cég mérlegét, ami a bonyolult svájci cégjog szerint lényegében az utolsó lépés a csődeljárás megindítása előtt.

A Punkt ch AG május elején beszüntette a lap kiadását, de a tulajdonosok reménykedtek, hogy találnak megoldást a válság következtében alulfinanszírozottá vált társaság gondjaira. Hát nem így történt.

Az ügyvezető igazgató bejelentette, gondoskodnak róla, hogy az alkalmazottaknak ne származzon anyagi kára az előállt helyzetből, s a befektetők a dolgozókkal szembeni nyugdíjbiztosítási járulékfizetési elmaradásaikat is pótolják.

A .ch az egyik legnagyobb svájci napilap volt, amelyet több nagyvárosban - . StGallenben, Zürichben, Baselben, Bernben és Luzernben - a háztartásokba kézbesítettek - ingyen. Hatvankilenc alkalmazottal dolgozott.

Az interneten szerdán még elérhető volt a lap online kiadásának üres oldala az újság immár sajtótörténelemmé vált logójával.

 

.ch - svájci lap
.ch - svájci lap
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.