Az Alstom a befutó Pakson

A francia hátterű Alstom 1,5 milliárdért újíthatja fel az állami paksi atomerőmű kilenc generátorának forgórészeit.

Leépít és kiárusít az Alstom

Ezerháromszáz dolgozójának elbocsátásával és 1-2 milliárd euró értékű vagyoneladással próbál úrrá lenni a megrendelések elmaradása okozta nehézségein a francia Alstom ipari konglomerátum, a fővárosi metrószerelvények szállítója.

Metróüzlet Paks uszályán

A tízmilliárd eurós atomüzlethez kapcsolódva révbe érhet az M3-as metró felújítása. A fővárosi észak–déli metróvonal járműparkjának cseréje a magyar–orosz „torta” egyik szelete lehet.

Árnyékból lőnek fapuskával!

Az Alstom a Roszatommal közösen beszállna a paksi bővítésbe is – mondta Deák László, az Alstom Hungária Zrt. vezérigazgatója.

Alstom-szelet a paksi tortából

Akár az egymilliárd eurót is elérheti az Alstom remélt részesedése az erőmű bővítéséből.

 

Beszállítana Paksra az Alstom

Az Alstom készen áll a paksi atomerőmű két új blokkjához turbinaszigetek szállítására, illetve későbbi karbantartására is - közölte Deák László, az Alstom Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Fejleszti erőmű-szerviz tevékenységét és bővíti erőmű K+F tevékenységét Magyarországon az Alstom Hungária Zrt. - ismertették a társaság vezetői keddi budapesti sajtótájékoztatójukon.

Az Alstom a világ atomerőműveinek 40 százalékába szállított már berendezéseket és a jelenleg üzemelő atomerőművek 30 százalékában a vállalat által gyártott turbinaszigetek termelik az elektromos áramot. Sikeres pályázat esetén a társaság helyi munkaerőre és ipari hátterére támaszkodva készen áll a paksi atomerőmű két új blokkjához turbinaszigetek szállítására, illetve későbbi karbantartására is - közölte Deák László, az Alstom Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az Alstom által szállított metrószerelvényekről szólva elmondta, folyamatban van a 4-es metró 15 szerelvényének úgynevezett sötétüzemi tesztje, illetve a teljes rendszer próbája, a metró várhatóan március végén már utasokat szállíthat.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.