Obama után Merkel sem utazik el Kaczynski temetésére

Az európai légteret elborító vulkáni hamufelhő miatt sem Barack Obama amerikai elnök, sem a valóságos odisszeát bejáró Angela Merkel német kancellár nem lehet ott a lengyel elnök temetésén.

Moszkva WTO-tagsága a tét

Az amerikai-orosz kapcsolatok javulásának jele, hogy a kereskedelempolitika kerülhetett előtérbe Medvegyev elnök tengerentúli útján.

Orosz sajtó: Obama lehet a kémbotrány célpontja

Bőségesen taglalták az orosz napilapok szerdán a hét elején kipattant amerikai kémbotrányt, amelyet a Kommerszant című közéleti-üzleti újság a legkevésbé meggyőző és szükséges ügynek nevezett.

Felemásan zárt Obama ázsiai roadshow-ja

Javította Amerika profilját Ázsiában, miközben nem tudta a térség növekvő piacait jobban az amerikai export felé fordítani – vonta meg az elnök eddigi leghosszabb külföldi útjának mérlegét a vasárnapi Washington Post.

Kommerszant: Obama elköszönt Medvegyevtől és a kapcsolatok "újraindításától"

A Kommerszant című orosz lap hétfői kommentárja szerint Barack Obama nemcsak Dmitrij Medvegyev államfőtől, hanem az amerikai–orosz kapcsolatok "újraindításától" is elköszönt Honoluluban.

 

Bemutatott Obamának az orosz hírolvasó

Élő adásban nyilvánított véleményt a magánkézben lévő orosz REN TV díjnyertes riportere. Tatyana Limanova középső ujját mutatta a kamera felé, amikor Barack Obama amerikai elnök nevét olvasta fel.

Tattyana Limanova épp egy az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés konferenciájáról olvasott fel egy híranyagot, és amikor Barack Obama nevéhez ért, középső ujja felmutatásával nyilvánította ki nem túl hízelgő véleményét a tévénézőknek.

A hírolvasó nem kommentálta az esetet, de valószínűleg nem volt tisztába vele, hogy már őt veszi a kamera, ugyanis épp egy rövidfilm bejátszása után történt meg a sokakat felháborító beintés.

A REN TV adása 120 millió emberhez jut el Oroszországban, ahol a médiát a kormány erősen szabályozza. A Daily Mail úgy tudja, Limanovát hivatalosan nem fogják megbüntetni a baki miatt. A legliberálisabbnak tartott orosz tévécsatorna közben igyekszik az összes, az esetet megörőkítő felvételt letiltatni az interneten.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.