Széles: Kétszáz buszt gyártunk

Legalább két csarnokban folyik buszgyártás Székesfehérváron - közölte a Gazdasági Rádióval Széles Gábor, a Műszertechnika Holding elnöke.

Az Ikarusbust tavaly megvásárló vállalkozó lapunk korábbi megkeresésire ugyan nem reagált, most azonban azt nyilatkozta: tegnapi cikkünk megalapozatlan állításokkal van tele, és nagy összegű kártérítést indít a Népszabadsággal szemben üzleti hitelrontás miatt. Azt állította: legalább kétszáz buszt gyártottak, illetve gyártanak.

Tegnap - többek közt - azt írtuk: a fehérvári üzemébe az Ikarusbus egyelőre nem toborzott dolgozókat, a telephelyén többnyire kisebb cégek működnek, a társaság napi 25-30 busz festésre képes fényezőcsarnokát a közelmúltban leszerelték, és sorsa is ismeretlen. Széles a rádiónak ezeket az információkat nem cáfolta. Továbbra is állította: az itteni gyártást legfeljebb évi 400 busz előállításában tudja elképzelni, valamint orosz és kínai piacokon kíván üzemeket létesíteni, ott ugyanis jelentős megrendelésekre számíthat. Ám a már egy évvel ezelőtt is bejelentett, és cikkünkben is ismertetett tervéről nem árult el további részleteket, ahogyan nem beszélt arról sem: miként áll az iráni értékesítés, amelyet korábban tervezett.

Bár a cikkünk megjelenése előtt az Ikarusbus vezetése többszöri megkeresésünkre sem adott tájékoztatást a buszgyártási terveik megvalósulásának állásáról, Széles Gábor nyilatkozata után újult erővel igyekszünk megkeresni azokat a buszokat, amelyek a székesfehérvári üzemben készültek, készülnek. Ebben eddig az Ikarusbus nekünk nem nyújtott segítséget, így ha valaki tud a prototípus után elkészített járművekről, értesítsen bennünket.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.