Találgatások a jobboldali pártalapításról - Gorka Sebestyén bejelentkezett

Heteken belül megalapítják jobboldali pártjukat, mely a Fidesszel szemben kíván alternatívát felmutatni a jobboldalon – közölte a Klubrádióban Gorka Sebestyén, A Fejlődő Demokrácia és Nemzetközi Biztonsági Intézet igazgatója.

Heteken belül megalapítják jobboldali pártjukat, mely a Fidesszel szemben kíván alternatívát felmutatni a jobboldalon – közölte a Klubrádióban Gorka Sebestyén, A Fejlődő Demokrácia és Nemzetközi Biztonsági Intézet igazgatója. Szerinte a a Fidesz csődöt mondott, és kizárt, hogy Orbán Viktor két elbukott választás után egy országgyűlési választást meg tudna nyerni. Azt is közölte, nem fideszesek, hanem olyan "meghatározó jobboldali értelmiségiek keresték meg, akik nem voltak kormányközelben az elmúlt 16 évben."

Gorka úgy tudja, készülődnek más ilyen kezdeményezések is a jobboldalon. Három érdekcsoportot említett konkrétan a Fidesz vezetésén belül: az „Orbán –Simicska" vonalat, a „Schmidt Mária – Stumpf István" vonalat, és Pokorni Zoltán érdekkörét.

(forrás: Klubrádió)

Tavaly novemberben lapunk beszámolt arról, hogy "sötét képet festett a demokrácia magyarországi helyzetéről vitéz Gorka Sebestyén." A biztonságpolitikai szakértő a washingtoni Hudson Intézetben ecsetelte, milyen brutálisan bánt a rendőrség október 23-án a békés tüntetőkkel. Gorka "alternatív" beszámolóját azért tartotta szükségesnek, mert "az európai hírügynökségek a kormány vonalát követték". A jobboldali politikai intézetben Gorka felpanaszolta, hogy "Magyarországon félelem uralkodik. Őneki a bébiszitterük nagyanyja könyörgött, ne foglalkozzon Medgyessy Péter múltjával, mert megölik. A tévészékháznál történtekről a szemtanú hitelességével állította, hogy csupán ötven huligán verekedett és gyújtogatott." "Tagadta, hogy az árpádsávos zászlónak köze lenne a nyilasokhoz." Gorka "igazságbizottságok" felállítását javasolta a múlttal való szembenézésre, de hangsúlyozta, hogy senkit nem akar börtönbe záratni. Gorka azt kérte, hogy "a Nyugat ne hagyja magára az országot, és felpanaszolta, hogy milyen nehéz finanszírozni saját kutatóintézetét."

2003 februárjában, az iraki háború előestéjén Gorka Sebestyén lapunknak adott nyilatkozatban hangot adott véleményének, hogy "jó döntés volt a terrorizmus elleni harcban való tényleges magyar részvétel, ám az iraki ellenzékiek taszári kiképzésével Magyarország bizonyos kockázatot vett magára. Noha az iraki hírszerzés számára Taszár fontos forrás lehet, hazánk mindemellett mégsem vált Bagdad számára elsőrangú célponttá."

2002-ben Gorka Sebestyén a Medgyessy Péter kormányfő múltját vizsgáló bizottság egyik szakértője volt. Nagy figyelmet keltett, amikor megbukott a C típusú átvilágításon. Lapinformációk szerint azért, mert tagja volt a brit hadsereg hírszerző századának. A szakértő azt állította, mikor visszatért Magyarországra, teljesen kilépett az egységből.

Gorka Sebestyén és Balogh Barna, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 tagjai a Kossuth téren tartott nemzetközi sajtótájékoztatón, 2006 szeptemberében
Gorka Sebestyén és Balogh Barna, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 tagjai a Kossuth téren tartott nemzetközi sajtótájékoztatón, 2006 szeptemberében
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.