Lőszer a Nap TV irodájában

Egy doboz Makarov lőszert találtak pénteken a Nap TV-nek abban az irodájában, ahol a műsorvezetők reggelente az adásra készülnek. A rendőrség lőszerrel való visszaélés gyanújával ismeretlen tettesek ellen rendelt el nyomozást. A lőszereket lefoglalták.

Rendőrségi forrásokból lapunk megtudta, az ügyben a kerületi rendőrkapitányság nyomoz, s egyelőre azt vizsgálják, hogy nem a Nap TV biztonsági szolgálatának tagjai "hagyták-e el" a doboznyi lőszert. A Nap TV-vel szerződött In-Kal Security 2000 Kft.-nél azonban lapunkkal azt közölték: fegyver nélküli szolgálatot látnak el az Angol utcai objektumnál, így ők "nem hagyhatták el" a szóban forgó lőszereket.

Gyárfás Tamás producer némi nyugtalansággal a hangjában beszélt az esetről: - Pár napja egy ismert szélsőjobboldali szervezet szimpatizánsai minket is nyíltan megfenyegettek, amiért nekik nem tetsző embereket szólaltatunk meg, s adunk teret a nézeteiknek, véleményüknek. Most pedig "golyót kaptunk". Csak remélni merem, hogy véletlen egybeesésről van szó, s nem többről.

Gyárfás elmondta: abban az irodában, és a környékén, ahol a lőszereket megtaláltak, naponta több tucat ember megfordul: a stáb tagjai, külső munkatársak és vendégek. Ő maga nem kíván találgatásokba bocsátkozni arról, ki tehette oda a lőszeres dobozt, mindenesetre óvatosságra intette kollégáit.

A Nap TV irodájában talált lőszerfajtát csak néhány fegyvertípusból lehet kilőni; a Magyarországon előforduló típusok közül csak a PA-63-asból, valamint az egykori szovjet hadseregben rendszeresített Makarov pisztolyból. Ha a lőszer legális forrásból származik, azaz valaki valóban csak véletlenül hagyta ott, a rendőrség viszonylag könnyen tisztázhatja az ügyet. Ellenkező esetben azonban szinte reménytelen vállalkozás megtalálni a lőszer gazdáját.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.