Gyaloglás a folyóért

Dunakilititől a horvát határig gyalogol a Duna mentén Márkus Ferenc, a Tájvédelmi Világalap (WWF) magyarországi igazgatója. A hétfőn útnak indult környezetvédő arra akarja felhívni a közvélemény figyelmét, hogy a hajózás fejlesztésével ne okozzanak maradandó természeti károkat.

Márkus Ferenc szerint a Duna természeti értékeinek fennmaradását újabb káros emberi beavatkozások fenyegetik. Dunakiliti indulása előtt arról beszélt, hogy az EU közlekedésfejlesztési programja gyakorlatilag a mederátalakítást szorgalmazza.

A WWF Magyarország hazai és nemzetközi partnereivel olyan megoldásokat keres és dolgoz ki, amelyek során a gazdasági előnyök úgy valósulnak meg, hogy azok nem befolyásolják károsan a környezetet és a lakosság érdekeit - hangoztatta. Hozzátette: új hajótípusok létrehozásával, a meglévők felújításával, az információs és logisztikai rendszerek fejlesztésével és összehangolásával kell használni a folyó kínálta lehetőségeket.

- Nem azt mondjuk, ne nyúljunk a Dunához, ne fejlesszünk, csak azt, hogy ne a folyót alakítsuk a hajókhoz, hanem a hajózást a Dunához - összegezte a WWF Magyarország véleményét Márkus Ferenc, akit az első kilométereken többen is elkísértek.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.