Bokréta, Hegyalja, hun kung-fu

Abcúg, pacal. Schobert Norbert megélhetési aerobikos népszerűsíti ezentúl a kormány népegészségügyi programját. "Túró" Norbi egy fillért sem kér a munka elvégzéséért, viszont kiköti, hogy logopédushoz nem megy. A nemes cél érdekében Kökény népegészségügyi kormánybiztos Kömény Mihályra változtatja a nevét, a parlament törvényben tiltja meg a kolozsvári szalonna árusítását, és kisebb vita tör ki arról, hogy az államigazgatás karcsúsításához Zalatnay Sarolta, vagy Görög Zita alakja legyen-e a minta.

Tokaji furmány. Az Élet és Irodalom című hetilap birtokába kerül egy jegyzőkönyv, amelyből kiderül, hogy Orbán Viktor még miniszterelnökként tanácsokat adott a felesége tulajdonában lévő Tokaj-Hegyalja Kft.-nek, és az egyik taggyűlésen fröccsben itta a hatputtonyos aszút. A kft. helyreigazítást kér. A kérdéses időpontban szerintük Orbán másodedzői minőségben volt jelen, ráadásul nem fröccsöt ivott, hanem tearumot, némi fagyállóval. A bíróság első fokon elutasítja, másodfokon viszont helyt ad a kérelemnek. A Fidesz javaslatára közben egy Gyurcsány Ferenc meggazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság áll fel, hogy eldöntse, sörözhetett-e a jelenlegi miniszterelnök Apró Antallal, és ha igen, ki fizetett.

Írom betű. Könyvet ír Torgyán József, amely állítása szerint egyszerre emlékirat és önéletírás, viszont nem szerepel benne Cseh Mária. Az Antalltól Orbánig című kiadvány bemutatóján látható az a joystick, amellyel az exminiszter egykor a tárcáját irányította, valamint egy bicska, amivel Orbán Viktor hátba szúrta a kisgazdákat. A könyvből kiderül, hogy mindenki mondjon le, aki pedig a szerzőnél jobban képviseli a nemzeti politikát, az hazudik, vagy festi magát. A egykori kisgazdavezér honlapján nem sokkal később közlemény jelenik meg, amely szerint Torgyán József hivatalos hajszíne pillanatnyilag a napfényes sziámi barna.

Laplop. Ismeretlenek surrannak be Szíjjártó Péter fideszes parlamenti képviselő lakásába és elviszik a laptopját, amelyen a Gyurcsány-Apró vizsgálóbizottság bizalmas anyagai mellett néhány ígéretes pasziánszállás is el volt mentve. A tolvaj a nyitott bejárati ajtón jut az előszobába, ott beleiszik a kutya vizes táljába, és egy Harangozó Teri posztert ragaszt a vécéajtóra. Szíjjártó baloldali megbízókra gyanakszik, amikor a sarokban megtalálja a tolvaj 1919-es mintájú vöröskatona-sapkáját.

Faszisták. Egy potencianövelő tabletta reklámembere lesz Faludy György. A szerre a költő szintén költő felesége, Faludy Fanny bukkan rá véletlenül, amikor néhány Tesco gazdaságos jambusért áll sorban. A termék gyártója állítólag Orbán Viktornak is reklámajánlatot tesz, miután a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója a volt miniszterelnökre célozva "Tokaj hímvesszejéről" beszél. Székhelyi direktort ezért később megfenyegetik, kertjébe pedig Áder János válogatott beszédeit dobják, amitől kipusztul néhány ezüstfenyő.

Áfa-centauri. Miközben a rendőrség égre-földre keresi, az egyik bulvárlap könnyedén megtalálja a 700 millió forintos áfa-csalással vádolt Magyar Ildikót. Benkő Péter színész volt élettársa egy táltosiskolában tanít, táltoscseppekkel kezeli a betegeket és elmondása szerint egy távoli csillagködben született, ezért nem vonatkozhatnak rá a magyar törvények. Az asszony később rontást küld az APEH-re, azt viszont tagadja, hogy az ő főzeteitől nőtt volna meg Rogán Antal egója.

Magyaróra. Egy nappal a vizsga előtt felkerül az internetre az érettségi tételsor, amit még a Magyar Televízió Este című műsorában is bemutatnak. Az elvileg titkosan, fegyveresek által őrzött tételek állítólag egyenesen Magyar Bálint konyhájából szivárogtak ki. A miniszter bevallja, aznap este kolbászos rántottát készített és a tojáshéjakat egy Kaffka Margit-elemzésbe csomagolva a kukába dobta. Magyart le akarják mondatni, ő azonban ellenáll. Érződik némi koalíciós feszültség is: néhány szocialista képviselő a Parlament folyosóján körbeveszi Horn Gábort és követeli, hogy mondja el a Pitagorasz-tételt, valamint vonjon gyököt Kuncze Gáborból. Az oktatási tárca a további problémák elkerülése érdekében javasolja, hogy ezentúl minden évben "József Attila, a proletárköltő" legyen az érettségi tétel. Az ellenzék populizmust emleget.

Huntalanság. Kisebbségként akarják magukat elismertetni a hunok, ám ezt nem támogatja az Országgyűlés illetékes bizottsága. A hunok azonban nagyon is jelen vannak Magyarországon: saját egyházuk működik, és egy titkos óbudai laboratóriumban a fény természetét vizsgálják. Mellesleg szerintük Jézus félig hun származású, a kínaiak a kung-fu-t a hunoktól tanulták, Csurka István pedig bokréta volt Attila kalapján.

Sopranos. A focihoz nem ért, a maffiához viszont igen. Dávid Ibolya a somlóvásárhelyi nagyréten a szocialistákat és a Fideszt egyaránt maffiamódszerekhez hasonló politizálással vádolja. A felszíni ellenségeskedés paravánja mögött egymással kezet fogó keresztapák állnak, mondja az MDF elnöke. A politikus később belép a parlamenti képviselők kórusába, de már az első próba után otthagyja a Szená-torok elnevezésű társaságot: azt mondja, túl sok ott a Soprano.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.