Terjed az előítéletesség Franciaországban

A megkérdezetted negyede szerint az arabok hajlamosabbak a bűnözésre, egyharaduk pedig úgy gondolja, hogy a zsidók nagyobb befolyással rendelkeznek a médiában és a pénzügyi világban más csoportoknál.

Az oroszok a jólétért feláldoznának több szabadságjogot is

Az orosz polgároknak a szabadság különféle formáihoz való viszonyát próbálja tisztázni a Levada közvélemény-kutató cég múlt héten kiadott tanulmánya.

Jobban tanulnak a leszbikusok által nevelt gyerekek

Több pszichológiai, viselkedési jellemzőben és az iskolai előmenetelben is jobban teljesítettek hagyományos családban nevelkedő társaiknál a leszbikus szülők kamasz gyerekei - állapította meg az első olyan felmérés, amelyben születésüktől követtek nyomon leszbikus családokba született gyerekeket.

Komoly lelki terhet okoz a válság a munkavállalóknak

Egy nemrég közzétett brit felmérés eredményei szerint lelkileg is erősen megterheli a brit munkavállalókat a nemzetközi gazdasági válság, és a céges válságkezelés miatt jelentkező többletmunka.

Gyakrabban káromkodnak a televízióban

Egy nemrég közzétett brit kutatás eredményei szerint a nézők úgy látják, az elmúlt tíz évben gyakoribbá vált a szitokszavak használata a televíziós műsorokban, amely meglátásuk szerint nem csak egyszerűen káros, de közvetlenül hozzájárult ahhoz is, hogy a mai fiatalok egyre többet káromkodnak.

 

Apának lenni a legfontosabb

Egy amerikai felmérés eredményei szerint a helyiek többsége úgy látja, apának lenni az egyik legfontosabb szerep a férfiak életében. A nők anyaszerepét a megkérdezettek közel háromnegyede véli alapvetőnek.

A Rasmussen Reports felmérése szerint az amerikai felnőttek 71 százaléka véli úgy, hogy egy modern férfi életében a legfontosabb szerep az apaszerep kell hogy legyen. A megkérdezetteknek csak 12 százaléka nem értett egyet az állítással, míg 17 százalék bizonytalan volt a kérdésben. A nőkre vonatkozóan a megkérdezettek 64 százalék véli úgy, hogy egy nő életében anyának lenni a legfontosabb.

A kutatás szerint a válaszadók 16 százaléka érzi, hogy az apák napja az egyik legfontosabb, míg 19 százaléka, hogy az egyik legkevésbé fontos ünnep. A megkérdezettek 60 százaléka a két véglet közé sorolná az apák ünneplésének jelentőségét. A Rasmussen egy korábbi felmérése szerint az anyák napját az amerikaiak 34 százaléka tekinti az egyik legfontosabb ünnepnek - írja az ELTE TÁTK hírleve.

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.