Ne vegyetek magyar kiskutyát!

Évi 300 millió eurót kaszálnak a magyar és kelet-európai kutyacsempészek. Célpontjuk Olaszország. Róma most az EU segítségét kéri. Tudósítónktól

Kilenc országban ivartalanít kóbor kutyákat a Négy Mancs

Moldova immár a kilencedik ország, ahol kezdetét veszi a Négy Mancs ivartalanítási projektje, melynek során befogják, ivartalanítják és beoltják az utcán kóborló kutyákat. E módszerrel lassítható a kóbor ebek számának amúgy ellenőrizhetetlenül gyors növekedése.

Akinek van saját döge, tartsa bent

Hiába büntetik hazánkban öt éve a gerinces állatok kínzását, az elkövetők száma két év alatt megduplázódott. Az állatvédő szervezetek sokkal szigorúbb és hatékonyabb fellépést sürgetnek.

Rácsoktól a szavannáig

A Négy Mancs legutóbbi akciójában hét oroszlánt szállítottak át európai állatkertekből a dél-afrikai nagymacska parkba.

Pincsik ketrecben, dögök a szabadban

Csaknem félszáz kutyát, kecskét, birkát tart "elborzasztó körülmények" között a Somogy megyei Jákó egyik lakója - állítja a Philip Természet- és Állatvédő Egyesület.

 

A PETA kitiltaná a Tescóból a hízott libamájat

A PETA amerikai állatvédő szervezet európai és németországi társszervezete akciót szervez annak érdekében, hogy a Tesco kiskereskedelmi lánc a világ összes üzletéből száműzze a kényszertöméssel hízott libamájat - olvasható a szervezet közleményében. A szervezet a Tesco vezérigazgatóját kéri fel a libamáj eladásának beszüntetésére.

A közleményben azt írják, hogy Nagy-Britannia lakosainak kétharmada ellenzi a libamáj értékesítését, a hízott máj előállítását pedig már 15 európai országban betiltották, beleértve Németországot és Nagy-Britanniát. Sir John Gielgud volt az első ismert személyiség, aki a PETA Europe kampányát támogatta, és az most Roger Moore vezetésével folytatódik.

A PETA állatvédő szervezet célja az állatkínzások kiderítése, a nyilvánosság tájékoztatása és az álaltok életkörülményeinek javítása.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.