Nyakó: visszaállítják teljes nyomásra a csapokat a szegények lakta városrészekben

A kánikula időszakára visszaállítják teljes nyomásra a közkutaknál a vízszolgáltatást Ózd szegények lakta városrészeiben - mondta Nyakó István (MSZP) országgyűlési képviselő hétfőn az MTI-nek.

Az LMP embertelennek tartja a vízkorlátozást a hőségben

Az LMP tűrhetetlennek és embertelennek tartja a nyári kánikulában bevezetett ózdi vízkorlátozást.

Tűzszünet az ózdi vízháborúban

A városvezetés a kánikula miatt néhány kúton ideiglenesen felfüggeszti a vízkorlátozást.

Az elmaradt demonstráció megtartását fontolgatják Ózdon

Lehet, hogy egy későbbi időpontban mégis megtartja az ózdi közkutak vízkorlátozásának feloldásáért meghirdetett demonstrációt a Roma Magyar Baráti Társaság (RMBT) - közölte a szervezet elnöke az MTI-vel hétfőn.

Túl ne csorduljon!

Ózd önkormányzatának elege lett a pazarló cigányokból, akik a közkutakról cipelik a vizet, s nem átallanak abban olykor meg is fürödni.

 

A kiskerttulajdonosok és az ügyeskedők fogyasztottak sok vizet Ózdon

Az nem megy, hogy amíg az ózdiak többsége tisztességesen fizeti a rezsit, addig mások potyáznak, ugyanakkor a vízellátás mindenki számára biztosított - mondta Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) Ózd polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város vezetője megismételte azt, amit korábban az MTI-nek eljuttatott közleményében fogalmazott: az ózdi képviselő-testület tavaly december 11-én megkezdte a településen működő 123 közkút fogyasztásának vizsgálatát, és megállapították, hogy sokan nem képesek azt megérteni, hogy a közpénzből fizetett közkutak kifejezetten vízivásra és nem szórakozásra, autómosásra, vagy éppen öntözésre vannak fenntartv

Volt olyan kút, amelyből egymillió liter víz fogyott egy év alatt, feltehetően nem ivásra használták ezt a mennyiséget - tette hozzá.

A decemberben megkezdett felülvizsgálatok eredményeként 62 közkúton az önkormányzat csökkentette a víznyomást, 27 közkutat pedig megszüntetett. Mint mondta: az ipari mennyiségű vízfogyasztásnak akartak gátat szabni, és ez az egész városra érvényes, nem csak részekre, nem koncentráltak a cigánytelepekre.

A törvény szerint 150 méteren belül mindenkinek biztosítani kell az ivóvizet, ez a testületi döntést követően is megmaradt - tette hozzá a polgármester, megjegyezve: a múlt hét közepétől folyamatos felülvizsgálat kezdődött a város összes, a határozatban jóváhagyott közkútjának üzembiztos működése érdekében.

Fürjes Pál leszögezte: a kutakon az ivóvízfogyasztás továbbra is biztosított mindenki számára.

Kérdésre válaszolva elmondta: hétfőn délelőtt hivatalában találkozott Nyakó István MSZP-s országgyűlési képviselővel.

Az "ő javaslata alapján is, amely egyébként nyitott kapukat döngetett, a felülvizsgálatot folytatjuk, minden olyan megrongált kút, vagy amely nem tudja hozni az 5 liter/perces teljesítményt, vissza lesz állítva úgy, hogy a törvényes keretek között mindenki számára legyen biztosítva az ivóvíz-szolgáltatás" - közölte.

"Továbbra sem tudjuk az autómosást, a köbméteres tartályba slagon történő vételezést biztosítani az egyébként nem fizetőknek, ez nem romatelepi kérdés", a kiskerttulajdonosok és az ügyeskedők voltak azok, akik igazán nagy fogyasztásokat csináltak - hangoztatta Fürjes Pál.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.