Az internet kiszolgáltatottá tesz

Az online közösségi oldalak, a blogok és a mikroblogok lehetővé teszik, hogy életünk minden részletét közszemlére tegyük. A közösségi oldalak könnyelmű felhasználói számos olyan információt adnak meg, amelyekkel bűnözők visszaélhetnek.

'Maszop maffiózói' és 'Zsidesz' - Hackertámadás a választási honlap ellen

Nem a választás informatikai rendszerét, hanem az internetes tájékoztató oldalt érte Jobbik-közeli támadás.

Elmagányosítanak a közösségi portálok?

A közösségi hálózatok negatívan befolyásolhatják az emberi kapcsolatokat. Manapság inkább a mennyiség, mintsem a minőség dominál e viszonyokban. Így nem csoda, hogy sokan elmagányosodnak a virtuális forgatagban.

Digitális unokák

Azt hiszem, nemzedékeket ennyire még semmi sem választott el egymástól, mint most az internet előtti és utáni világ!

A Jobbik uralja a fórumokat és a blogokat

Februárban az összes párt növelni tudta az internetes jelenlétét – állapította meg a Szörcs.

 

A kiberháború elkezdődött...

A NATO és az Európai Unió hivatalaiban körözött figyelmeztetések szerint jelentősen megszaporodtak a Kínából és az iszlamista terrorista szervezetektől induló, titkos információk megszerzését célzó hackertámadások - írja a The Times. A titkos és bizalmas információk védelme érdekében korlátozni kellett az elektronikus kommunikációt.

A londoni konzervatív lap a NATO diplomatáitól származó forrásokra hivatkozva állítja, hogy az elmúlt év során drasztikusan emelkedett a kormányzati és a katonai számítógépes hálózatokat ért támadások száma. A múlt héten nyilvánosságra hozott kimutatások szerint az Egyesült Államokban tavaly havonta átlag 1,6 milliárd támadást regisztráltak.

Az internetes hírszerzéssel szemben nagyon nehéz védekezni. Különösen az egységes kibervédelmi stratégiával nem rendelkező Európai Unió védtelen a támadásokkal szemben.  A The Times biztonságpolitikai szakértőkre hivatkozva megjegyzi, hogy nem csak Kína, de iszlamista terrorista szervezetek is előszeretettel próbálnak betörni a nyugati kormányzati és katonai szerverekre.

A napilap értesülései szerint a NATO és az Európai Unió hivatalai kénytelenek voltak korlátozni az elektronikus kommunikációt a titkos információk védelme érdekében.

Forrás: globusz.net

Cyberháborús gyakorlat a West Point katonai akadémián
Cyberháborús gyakorlat a West Point katonai akadémián
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.