Dubaji gyilkosság: brit nyomozók Izraelben

Két brit nyomozó érkezett Izraelbe, hogy kihallgassa azokat a zsidó államban élő brit állampolgárokat, akiknek a személyazonosságát felhasználva múlt hónapban Dubajban végeztek a Hamász palesztin szervezet egyik parancsnokával – közölte szombaton a tel-avivi brit nagykövetség.

Megöltek egy körözött Hamász-vezetőt

Izraeli katonák megölték a Hamász palesztin iszlamista mozgalom egyik vezetőjét hétfőn a ciszjordániai Hebron közelében - mondták el palesztin szemtanúk és az izraeli biztonsági erők.

Még öt embert gyanústanak a Hamász-vezér meggyilkolásával

A dubaji rendőrség további öt személyt azonosított, akiket azzal gyanúsítanak, hogy részük volt egy Hamász-vezető meggyilkolásában az öbölállamban - közölte pénteken a helyi sajtó.

Moszkva szavára sem engedi Salitot a Hamász

Izrael mélységes csalódottságát fejezte ki szerdán amiatt, hogy Dmitrij Medvegyev orosz elnök leült tárgyalni Háled Mesaallal, a Hamász radikális palesztin szervezet politikai vezetőjével.

Oda a barátság? Ausztrália kiutasít egy izraeli diplomatát

Az ausztrál kormány elrendelte egy izraeli diplomata kiutasítását az országból a Dubajban januárban meggyilkolt Hamász-tisztviselő elleni merénylethez használt ausztrál útlevelek miatt.

 

A dubaji gyilkosság miatt kiutasítanak egy izraeli diplomatát Ausztráliából

Stephen Smith ausztrál külügyminiszter szerint a Moszad hamisított meg négy ausztrál útlevelet, amelyeket Mahmúd al-Mabhúhnak, a Hamász katonai szárnya egyik vezetőjének a meggyilkolásához használtak.

Canberra elrendelte egy izraeli diplomata kiutasítását az országból a Dubajban januárban meggyilkolt Hamász-tisztviselő elleni merénylethez használt ausztrál útlevelek miatt.

Stephen Smith ausztrál külügyminiszter elmondta, a rendőrségi vizsgálat nem hagyott kétséget afelől, hogy az izraeli titkosszolgálat, a Moszad hamisított meg négy ausztrál útlevelet, amelyeket Mahmúd al-Mabhúhnak, a Hamász katonai szárnya egyik vezetőjének a meggyilkolásához használtak. A miniszter hozzátette, ez nem az első alkalom volt, hogy Izrael ausztrál úti okmányokat hamisított. - Egy barát nem tesz ilyet - mondta.

Az ausztrál kormány azt kérte, hogy Izrael canberrai nagykövetségének egy munkatársa egy héten belül hagyja el az országot. Márciusban Nagy-Britannia is kiutasított egy izraeli diplomatát a Mabhúh-gyilkossághoz használt hamis brit útlevelek miatt. A dubaji rendőrség szerint a Moszad szervezte meg a gyilkosságot, eddig 26 embert köröznek gyanúsítottként.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.