Kassa szégyene

"Könnyű Brüsszelből utasítgatni! Inkább jöjjenek ide az uniós hölgyek és urak, győződjenek meg a valóságról..." – csattan fel Dudás Mátyás hangja.

Megbékélni a békével is

Negyven éve tört ki a negyedik, a jom kippuri arab–izraeli háború.

Sade, a szadista

Szögecses bőrcucc, fekete álarc, bilincs, suhogó korbács, jajveszékelő áldozatok és gonoszul vigyorgó kéjenc fenevadak morbid nemi kalandjai, kegyetlenség, kínzás, könnyek és vér.

Tudomány

Napi két vizitet általában kedves, fiatal orvosnőm és kolléganője kettesben ejtettek meg.

Zolika hűlt helye

– A negyedik nyár múlt el az idén úgy, hogy egyetlen napra sem láttuk az unokánkat – meséli egy nyíregyházi nagymama.

 

Endoszkópia

Egyre inkább emlékeimből élek. Akad bőven a talonban, szomorkás és örömteli egyként. Az endoszkópia – volt benne már részem vagy ötször – nem tartozik az utóbbiak közé. Most is kilátásba helyeztetett számomra egy kis csőnyelés, amit érthetően mérsékelt lelkesedéssel nyugtáztam. Én fogom csinálni, mondta a doktor, és ebbe belenyugodtam.

Új doktornőmmel egyébként kicsit nehezen csiszolódtunk össze. Mondom, ő másik iskolát képviselt, mint amit megszoktam addig. Nagyon sillabusz szerint dolgozott. De végül is eredményesen.

Az utolsó napokban két jó zacskó vért kívánt belém tölteni, ami ellen élénken tiltakoztam; arról értesültem ugyanis, hogy ez az esetleg rám váró nagy műtét kilátásait nem befolyásolja előnyösen; sok vért kapok akkor, és összezagyválódhatnak a különböző vérek, amiből könnyen fakadhat galiba. Ezek közül az egyik legkellemetlenebb, hogy esetleg búcsúzni kényszerülök ettől az árnyékvilágtól.

Doktornőm meg is akart csapolni, lyukat szúrni a hasamba, és azon leengedni pár liter fölös vizet, maradt még így is elég. A lékelésnek sem igen örültem, állítólag annak is van kockázata. Például utána már nem nagyon hatnak a vízhajtók. Ő igen határozott volt, mondhatni kemény; de megegyeztünk: ő elbütykölgethet rajtam, cserébe azt kértem, hogy engedjen haza, mihamarabb. Állt az alku.

Az az igazság, hogy belé vetett bizalmamat más is szilárdította. Túlestünk ugyanis egy gyomortükrözésen, amit olyan gyorsan, finoman, fájdalommentesen ejtett meg, hogy észre se vettem, hogy egy félméternyi slaug csusszan le torkomon. Hálásan köszöntem meg gyöngédségét, és biztosítottam róla, hogy ha kolonoszkópiára kerül sor, csakis hozzá folyamodom majd.

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.