Egy nem és két igen

Róna Péter július 30-i, devizahitelekről szóló írása három olyan kérdést vet fel, amelyeknek a „jelenleg érvényes törvények” alapján történő megválaszolása nélkül szerinte az egész problémakörre nem adható meggyőző válasz.

Hibás-e a devizahitel?

Róna Péter, az Oxfordi Egyetem tanára a Népszabadság 2013. július 30-i számában jelentette meg Ismét a devizaalapú hitelekről szóló cikkét. A jogi következtetésekhez pénzügyi, pénzügy-matematikai alapokról indulva jut el, célszerűnek látszik alaptételeit megvizsgálni.

Így győz meg Orbán

A magyarság unortodox kormányfője interjúval örvendeztette meg kánikulától szenvedő népét.

Nagy étvágyú katasztrófavédelem

A katasztrófa előre nem látható időben, helyen bekövetkező, több ember életét, testi épségét veszélyeztető, valamint szinte meghatározhatatlan nagyságú természeti vagy (és) anyagi károsodást okozó esemény.

Sport és tao

Az új pénzt elsősorban az iskolai sportra kellett volna fordítani. Tornatermekre, korszerű szabadtéri iskolai sportpályákra, járási diáksportcentrumokra. Olyan folyamatosan fenntartható rendszer kialakítására, amely garantálja ezen létesítmények hétvégi és szünidei nyitva tartását.

 

Olvasói levél: Tizenöt szó

Bő fél évvel a választások előtt nyilvánvalóan üzenetértéke van annak, ha a legnagyobb ellenzéki párt elnöke téziseket jelentet meg a Népszabadságban. Mesterházy Attila Tizenöt tézis című írásában hat alkalommal szerepel „stadion”, nyolc alkalommal pedig Felcsút. Hejőkeresztúr kétszer, a „trafik” kifejezés háromszor kerül elő. Megtudjuk továbbá, hogy egyrészt „az MSZP családban gondolkodik”, másrészt pedig „modern, gyors, reakcióképes társadalomban gondolkodik”, ez utóbbit szövetségeseivel együtt. Sok minden van az MSZP elnökének írásában, van azonban tizenöt szó, amely nem szerepel benne: köztársaság, alkotmány, Európa (Európai Unió), demokrácia (demokratikus), parlament, munkavállalók, érdekképviselet, média, szakszervezet, érdekegyeztetés, közélet, önkormányzatiság, munkanélküliség, baloldal, egység. No majd legközelebb.

Lázár András, mérnök-közgazdász

*A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.