Holisztikus stresszoldás

Endorfintuning – így nevezi dr.

Látható károsodás

Elfogadott tény, hogy az élet első három éve döntően meghatározza a gyermek lelkivilágát.

Olajozott szívműködés

Etil-észterek – röviden így nevezik a hosszú szénláncúomega-3 zsírsavakat, amelyek egészségre gyakorolt jótékony hatását ugyan évtizedek óta ismerjük, hatásmechanizmusukat pontosan csak az elmúlt néhány évben kezdtük felismerni és a gyógyászatban tudatosan alkalmazni.

Tűsarok és lapos talp

A magas sarkú cipő szexi és nőies, ezen nincs mit tagadni. Ennek érdekében sokan hajlamosak elviselni a cipő szorítását, a talp fájdalmát vagy a már kialakult ortopédiai bántalmakat is.

Zsebben a segítség

.

 

Személyre szabott kezelés

Amellett, hogy figyelembe veszi a beteg lakóhelyét, családi állapotát és anyagi hátterét, több száz hasonló esetet és a kezelések eredményét is öszszeveti a leghatásosabb gyógymód kiválasztásához egy új orvosi program, amelynek a napokban indult el a fejlesztése.

A Budapesti Gazdasági Főiskola és az U1 Research Nonprofit Kft. közreműködésével 406 millió forint értékű uniós támogatás eredményeként megvalósuló Medic Sphere Kutatási Program a remények szerint olyan szimulációs modellt ad majd a szakorvosok kezébe, amely képes lesz nagy pontossággal meghatározni, hogy a beteg számára az eddigi tapasztalatok alapján melyik kezelés lesz a leghatásosabb.

Pusztán orvosi szempontból a kezelésről az orvosok ma szakmai ismereteik alapján döntenek. Az ideális, várhatóan sikeres kezelésnek azonban egészségügyi, szociológiai és gazdasági összetevői is vannak, amelyek sok esetben csak összetett környezeti vizsgálatokon keresztül érhetők el. A kezelések eredményességét befolyásolhatja a táplálkozás, az életmód, az életviteli szokások, de akár a más orvosi szakterülethez tartozó kezelések okozta változások is. A beteg kórtörténetének átfogó ismerete, a különböző szempontok együttes mérlegelése, kiértékelése a jelenlegi beteglétszámok és eszközpark mellett az orvostól nem várható el, de egy korszerű informatikai megoldás kialakításával döntése közvetlenül is támogathatóvá válik.

A döntéstámogató rendszer alapja egy szöveges, képi és videoanyagokból összeállított egészségügyi adatbázis. Az adatok gyűjtésének szociometriai, gazdaságtani, analitikai vizsgálatát a BGF Gazdálkodási Kara, míg az informatikai környezetbe való illesztését és a számítási modellek kidolgozását az U1 Research Nonprofit Kft. végzi. A kutatók az adatbázis alapján szimulációs modelleket alakítanak ki, a Medic Sphere ezek segítségével és a betegekről beérkező egyéni jellemzők összekapcsolásával tesz javaslatot a minden páciensre személyre szabott, esetfüggő betegút kidolgozására. A végső döntés természetesen továbbra is a kezelőorvosok kezében marad, csak az eddiginél lényegesen sokrétűbb háttér áll majd rendelkezésükre.

Átlátható és hatékony betegnyilvántartás a kulcs
Átlátható és hatékony betegnyilvántartás a kulcs
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.