Francia „király”

A hazai pályán tekerő Thomas Voeckler (képünkön) nyerte a francia kerékpáros körverseny, a Tour de France tizenhatodik, Pau és Bagneres-de-Luchon közötti 197 kilométeres szakaszát.

I. Bradley

Bradley Wigginsnek lényegében az ünneplés volt a fő feladata a Tour de France országúti kerékpáros körverseny utolsó, tegnapi szakaszán.

Kerékpár-biztosítással lép a piacra az AEGONdirect.hu

Mától már meg lehet kötni a biztosítást a kétkerekű kedvencekre is, ugyanis az AEGONdirect.

Összetörte magát a hegyikerékpáros Parti András

Kórházba került a hegyikerékpáros Parti András, aki vasárnap a londoni olimpián bukott.

Armstrong: retour

Időzített bombaként robbant a hír a sportvilágban: megfosztja hét Tour de France-győzelmétől Lance Armstrongot az amerikai doppingellenes ügynökség.

 

A Szerk.: Meztelenül

A világ leghíresebb kerékpárosa, Lance Armstrong megüzente a világnak, hogy feladta a harcot.

Mivel szerinte az egyenlő esélyek nem adottak, nem küzd tovább az Amerikai Doppingellenes Ügynökség keresete ellen. Ezzel tehát tudomásul vette az életfogytig szóló eltiltást és az 1998 óta szerzett címek elvesztését – köztük hét elsőséget a Tour de France körversenyen. A közlemény visszaadja Armstrong hozzáállását az élsporthoz és a doppingellenes harchoz. Az amerikai kerékpáros inkább odadobja a sárga pólóit, de továbbra se lehessen leírni róla, hogy bizonyítást nyert, győzelmei tiltott szerek bevételén alapultak.

Lance Armstrong nem bajnok többé, de papíron örökre tiszta marad. Mi viszont tudjuk: ő a csalók és hazudozók bajnoka. Armstrong a hűtőjében tárolta az egész csapatnak beszerzett tiltott szereket, társai szeme előtt fecskendezte be ezeket magának, és elintézte, aki fel mert szólalni ellene. Ezt az embert nem a sportágának szövetsége és nem is a doppingellenőrök vagy laboratóriumi vizsgálatok fosztották meg a címeitől, mert ezek erőtlenek és gyakran álszentek a csalók elleni harcban.

Az Egyesült Államok, azon belül is szülőföldje, Texas bírósága volt, amely lehetőséget teremtett a késői elégtételre – ahogy tette ezt az amerikai igazságszolgáltatás az ország egy másik ikonjával, Marion Jonesszal szemben is. Elismerés jár érte. Attól persze nem lesz jobb a sport világa, hogy az olimpiai aranyérmek egy részét még tíz év múlva is újraosztják a mélyhűtőből felengedett minták vagy bírósági döntések miatt. De ha a doppingolás ilyen eseteken keresztül értelmét veszti, számtalan tehetség mentesül a lehetetlen kérdéstől: hajlandó mindent, de mindent megtenni a győzelemért?

Armstrong a rákellenes küzdelemnek nem int búcsút, a címeitől azonban minden valószínűség szerint megfosztják
U.S. Postal Service Team rider Lance Armstrong of the United States, the first six-time winner of the Tour de France cycling classic, waves as he cycles past a U.S. flag during the rider's parade on the Champs-Elysees after the 20th and final stage of the Tour in Paris, in this July 25, 2004 file photo. Armstrong said on August 23, 2012 he would no longer fight doping accusations by the U.S. Anti-Doping agency, a move that appears to put his seven Tour de France titles at risk. REUTERS/Stefano Rellandini/Files (FRANCE - Tags: SPORT CYCLING)
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.