Rádiósszolidaritást!

Arra nem számíthatunk, hogy a Szalai Annamária által irányított és vele együtt kizárólag a Fidesz–KDNP pártduó embereiből álló gondolatrendőrség megváltoztatja döntését. Akkor mégis mi történhet?

Bednárik Imre: Orbán igazságlevele Clintonnak

Elnézést kérek, amiért legutóbbi levelemben félrevezettem Önt, amikor megpróbáltam eloszlatni a magyar média sokszínűségével és a Klubrádió sorsával kapcsolatos aggodalmait.

Tamás Ervin: Class

Miközben zajlik a fordulatokban gazdag csata a Klubrádió körül, szinte hangtalanul dől be nemsokára egy másik szocialistákhoz közel álló hullámhossz, a Neo FM-é.

Mire jó a rádiós nótakvóta?

A másfél éve hatályos médiatörvény szabályozza, milyen arányban kötelesek a rádióadók magyar zenét sugározni.

A Klubrádiónak az üres hátlapokat is alá kellett volna írnia

A Klubrádió pályázatát azért zárta ki a Médiatanács, mert nem számozták be és írták alá a pályázat hátoldalát.

 

Ötödik hasáb: Nem vicc

Ez az a pillanat, amikor azt kell mondani, hogy itt a vége. A Médiatanács, élén Szalai Annamáriával, vegye a cókmókját, és menjen a Fideszbe. Ahonnan jöttek, ahonnan küldték őket.

A Klubrádió képviselői pénteken bementek a hatósághoz, hogy ellenőrizzék a 95,3-as frekvenciára beadott pályázatukat, amelyet formai hibára hivatkozva érvénytelennek nyilvánított a Médiatanács. Megnézték. Mind a kétszázharmincöt oldalt. Egytől kétszázharmincötig mind be van számozva és alá van írva. Akkor mi itt a formai hiba? Nem, nem, felelték nekik, a szöveges oldalak üres hátlapjai nincsenek beszámozva és aláírva.

Micsoda? A szöveges oldalak üres hátlapjai nincsenek beszámozva és aláírva? Ez komolytalan. Gyenge és szánalmas. Tegyük fel azt az egyébként normális ésszel fel nem fogható helyzetet, hogy az üres hátlapokat is beszámozták és aláírták volna. Akkor most ez lenne a probléma. Mint a nyuszis viccben. Ha már eldöntötték, akkor meg kell verni, akár van rajta sapka, akár nincs.

Ez a történet azonban nem vicc, mert a Médiatanács minden lehetséges eszközzel a Klubrádió elhallgattatására törekszik. Ezért ítélték oda a rendkívül gyenge és helyesírási hibáktól hemzsegő anyaggal pályázó Autórádió Kft.-nek a Klubrádió jelenleg használt frekvenciáját. A döntést megsemmisítő bírósági határozat után most ezért zárták ki a tenderből a Klubrádiót és az összes többi pályázót. A hatóság ezért fellebbezett azon bírósági döntés ellen is, amely a Klubrádiónak ítélte a 92,9-es frekvenciát. Fokozódik az őrület, a hatósági önkény, de közeledik a vég is, a nevetségesség végzete.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.