Kósa Lajos nagy tételben játszik

Öt kiemelt debreceni beruházásról tárgyalt két államtitkárral ma Kósa Lajos polgármester. Ezek közül a legkisebb 2,1 milliárdos, a legnagyobb pedig 21 milliárd forintba kerül, s nincs köztük az építendő új stadion.

Blöff Kósa Lajos módra

Kósa Lajos a tárgyalás előtt elmulasztotta kikérni a debreceni közgyűlés véleményét.

Saját eszméit látja viszont Orbán az új Richter-gyárban

Orbán Viktor kormányfő szerint a Richter Debrecenben épült emlőssejtminta-gyára arra mutat példát, hogy a magyar tehetséges, kitartó, eléri célját, bebizonyítja igazát; magunkra hallgatunk, nem másokra, nem adjuk fel, mindig újrakezdjük, a spekulációnak pedig leáldozott – hangoztatta.

Kósa elintézte, néhány önkormányzat kárpótlást kaphat

A törvény értelmében május elsejétől újabb 54 plusz 16 intézmény kerül állami tulajdonba. Az intézmények adósságállományát, fizetési kötelezettségét július 15-től veszi át az állam.

Csúnyán kifütyülték Orbánt és Kósát Debrecenben

Nemcsak a kiváló hangulat és a tömött lelátók miatt vált emlékezetessé a szombati bajnokavatás az Oláh Gábor utcai Loki-stadionban, hanem egy rövidke intermezzo miatt is – írja a Haon.

 

Ötödik hasáb: Fütty

A Debrecen veretlen futballistáit ünneplő tömeg a város főterén kifütyülte Kósa Lajos polgármestert, amin láthatólag ő maga lepődött meg a legkevésbé.

„Hol a stadion?!” Szokás szerint ezt harsogták neki a szurkolók. A polgármester azonban tényleg nem csodálkozott, hozzászokott ő már ahhoz, hogy a Loki szurkolói rendszeresen kifütyülik a stadionépítésre vonatkozó, eddig beváltatlan ígéretei miatt. Jól kezeli az efféle helyzeteket.

Jól kezelte a legutóbbi kifütyülését is: megint megígérte, immár sokadjára, hogy meglesz a stadion. Ez nem kérdés – szerinte.

Az viszont kérdés, hogy azok a csalódott drukkerek, akik eddig a Fidesznek szurkoltak, vajon mikor követik a debreceni példát. Nemcsak a fütyülést, hanem a számonkérést is. Mikor kezdenek végre érdeklődni, ha bárhol az országban meglátják a Fidesz ügyvezető alelnökét? Mikor, hányan és milyen hangerővel fogják tőle tudakolni, hogy hol a megígért gazdasági növekedés? Hol az életszínvonal-emelkedés? Hol az ország felminősítése? Hol a GDP-növekedés? Hol az adósságcsökkentés? Hol tart az egymillió munkahely megteremtése? Hol a középosztály megerősítése? Hol a kiszámítható családtámogatási rendszer? Hol a szociális háló? Hol az agrárium kiemelt támogatása? Hol az építőipar föllendítése? Hol a hazai kereskedelem piacbővítése? Hol az unortodox gazdaságpolitika csodája? Hol a forint árfolyama? Hol a létbiztonság? Hol a jogbiztonság? Hol az alkotmányosság? Hol vannak a fékek és ellensúlyok?

Hol van hazánk nemzetközi tekintélye?

Válaszoljon, alelnök úr.

De kérjük, ne csak ígérgessen megint.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.