Az IMF-vezér Magyarországról: nem kötünk kompromisszumot

Christine Lagarde a CNN-nek elmondta: a pénzügyi szervezet soha nem fogja elhagyni a tárgyalóasztalt.

A kormány önképe: észrevétlen kapituláció után látványosan győzelem

A Magyarország melletti kiállás fontos volt, mindenekelőtt „hazaszólt”, mivel az ország nemzetközi színtéren történő megvédésével sok szavazó tud azonosulni - mondják a Fidesznél.

Orbán falat fogott, a kormány naponta ülésezik

Az, hogy Brüsszel már a 16 százalékos szja-kulcs módosítását is az IMF-tárgyalások előfeltételéül szabja, kormányzati források szerint nyílt nyomásgyakorlás.

Az EU a jogállamiság leépítésétől tart

A jó szándékot a törvények gyors módosításával kellene bizonyítania a kormánynak.

Kifordított Prisibejevek

Nem is értem, a magyar parlament – pusztán nemzetvédelmi okokból – miért nem szentelt egy órácskát legalább a szállóigévé vált „valami bűzlik Dániában” témának.

 

Az Orbán-kormány és a kommunikáció: Boksz?

Forradalomban győztes van és vesztes. Nincs átmenet. Magára vessen hát a kormányzat, ha most kamaszos, forradalmi szópárbajba keveredik arról, hogy Orbán Viktor az unióval és az IMF-fel szemben meghátrált, meghajolt, vagy éppen ravaszul az ellenfelek fölé keveredett.

Nyugat felől meghátrálásnak látszik, a hazai kormányirodák magyar győzelmet ünnepelnek. Mintha ezen a nyelven elmondható volna bármi is, ami ezzel az országgal történik. Az ügy ennél sokkal komolyabb, de ők már kénytelenek e végleteket ismerő modorban tárgyalni.

Mi adtuk meg az alaphangot azzal, hogy az IMF-et úgymond kipateroltuk, hogy a Nyugat a miniszterelnök szerint hanyatlik, de mi megtaláltuk a megoldást a problémáikra, Brüsszel nekünk nem parancsol, mint Moszkva, s így tovább, a végtelenségig. A pontozóbírák húzzák a strigulákat, számolják az értékelhető ütéseket. Volt bőven. Nem meglepő módon iskolázottabb stílusban, de ellenpofonok érkeztek.

De hogy mi van velünk, Európával és kettőnkkel együtt, arról értelmes szó nem esik. Pedig lenne mit megérteni. Semmi sem az, ami volt.

Orbán Viktor azonban ott tart, hogy fantasztikus nap volt az a strasbourgi a magyar alkotmány számára, mert nem támadta senki. Hú! Az érvek súlya alatt ő nem hajol, de ha a bizottság fontosnak tartja, igen. Belátás fel sem merül. A Financial Times szerint megalázkodott. Kakasviadal, miközben kint háború van.

Orbán kedden találkozik Barrosóval. Ha nem 36 négyzetméteres, kötelekkel határolt térbe vezetik be, biztos lehet benne, hogy az nem szorító. És ott már nem feltétlenül kiütésre megy a játék. Ha igen, az maga a vereség.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.