Gyurcsány is kevésbé volt hiperaktív a Fidesz-kommunikációnál

Nem értek különösebben a gazdasághoz, de a Fidesz „csontvázas” nyilatkozatainak megítéléséhez voltaképpen nem is kell, hiszen ezek nem a gazdaság állapotáról szólnak.

Orbán Viktor dobozol, jön a nép hangja

„Ez a sok doboz itt Magyarország hangját tartalmazza. A politikusoknak az a dolguk, hogy meghallják az ország hangját. Korábban ez sajnos nem így történt” – mondta Orbán Viktor a Facebook oldalára feltett videón a dobozokra mutatva, és két perc alatt kétszer is köszönetet mondott annak az egymilliónál kevesebb embernek, aki visszaküldte a kérdőíveket.

Megyesi Gusztáv: Pozsgayk, Rogánok és Szijjártók

Ne legyünk naivak: mindezt nem a ma még ismeretlen figurák fogják mondani, bár azok is nyilván, hiszen a feltörekvő nemzedékek áradata megállíthatatlan, ám ezek többnyire mindjárt igazodnak is az épp esedékes kurzushoz, a Rogánok, Szijjártók, Navracsicsok újra- és újratermelődnek mindkét oldalon.

A tanév végén Hoffmann Rózsa néni csak szipog

Szép kis iskola az olyan, ahonnan az osztályfőnök már az első tanév után elmenekülne. Ennél már csak az a riasztóbb iskola, amelyikben a kiborult tanerőt arra sem méltatja az igazgató, hogy végighallgassa.

Orbán Viktor dilemmája: egyre közelebb az IMF

A miniszterelnök az egyre sűrűsödő viharfelhők ellenére kitart amellett: jó döntés volt az "IMF elleni gazdasági szabadságharc", hogy a valutaalap helyett a piaci finanszírozást részesítik előnyben.

 

Agitprop

Tényleg unalmas már, a hajdani agitpropnál is unalmasabb, ahogyan a kormányfő szóvivője nap mint nap megpróbálja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

Először még azt hihettük, lelkesen hisz abban, amit mond. Aztán azt kérdeztük: tényleg hisz abban, amit mond? Most meg állítjuk: nem hihet abban, amit mond!

Azt mondja, nincs rá szükség, hogy a kormány készenlétihitel-megállapodást kössön a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), mert nem az a gazdaságpolitika van most, mi a pénzpiacokról finanszírozzuk magunkat, és Magyarország képes arra, hogy a saját lábán álljon. Mert tavaly nagy gazdaságpolitikai vita volt erről, és akkor úgy döntöttek, nem akarják, hogy Magyarország nemzetközi pénzügyi szervezetek jóakaratától függjön. Nem akartuk, hogy külföldről bármilyen nemzetközi pénzügyi szervezet diktálja a magyar kormánynak az intézkedéseket, és kényszerítsen megszorításokat a magyar kormányra. Akkor a hiteles, átlátható gazdaságpolitika mellett döntöttek, hogy a pénzpiacokról finanszírozhassuk az országot.

És ez így is lett, amit mutat: 2004 óta először sikerül három százalék alá csökkenteni az államháztartás hiányát Magyarországon. Sikerült. A magánnyugdíjkassza lenyúlásával. Lassan teljesíthetetlen országkockázati felárral. Bóvli ország határán, gyakorlatilag gazdasági növekedés nélkül. Olyan mértékű, átszervezéseknek álcázott megszorításokkal, amelyeket az IMF-nél durvább, kegyetlenebb, mert politikai szempontokat nem, csupán a kőkemény anyagi feltételeket diktáló piac szerint kell végrehajtani.

Elég az agitpropból! Tegnap már alig kellettek a befektetőknek a magyar állampapírok, az euró árfolyama pedig közel járt a 318 forinthoz.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.