Kötődés

A baby boom idején, vagyis a második világháború után született nők 86 százaléka 25 éves korára teljesen függetlenítette magát szüleitől.

Nem tata, apa

Soha életemben nem fociztam annyit, mint mostanában.

Otthonra vágynak

Egyelőre aligha van esély arra, hogy az időskorúak ápolásának és elhelyezésének megalázó és kilátástalanul kusza problémáját orvosolják Magyarországon.

Sose halunk meg?

Sose halunk meg? – el lehet játszani ezzel a lehetőséggel, de még nem akadt példa egy földi élőlény örökéletűségére.

Szűrővizsgálatok

Ne kerteljünk és ne szépítsünk: lehet, hogy az igazi élet negyven fölött kezdődik, de legyünk bármilyen aktívak, jó fejek és fiatalosak – az időskor ötven felett kopogtat.

 

Tom Jones megint

Augusztusban ijesztő hír röppent föl Tom Jonesszal kapcsolatban: a walesi világsztár néhány órával a fellépése előtt mondta le koncertjét az egyik leghíresebb monte-carlói klubban. Előbb szívproblémákról szóltak a hírek, később kiszáradásról, a magyar rajongókat azonban hamar megnyugtatták: mindez nem veszélyezteti Tom Jones novemberre tervezett budapesti fellépését. Alighanem most is telt ház várja majd a sztárt, amint első két budapesti fellépésén is.

Szóval jön Tom Jones, a slágergyáros, aki egy szénbányász és egy háztartásbeli gyermekeként küzdötte fel magát a világ legnagyobb színpadaira.

Tom Jones, akinek előadásain tízezrek szoronganak, akit komoly díjakkal (köztük természetesen a Grammy-díjjal) ismertek el, akit II. Erzsébet brit királynő lovaggá ütött.

Tom Jones, aki számos filmben énekelt, köztük még egy James Bond-opuszban is.

Tom Jones, a szívtipró, aki nagykanállal falta a kalandokat, aki filmekben szerepelt (egyebek mellett a Támad a Mars!-ban), aki olyan lazaságra is képes volt, hogy önmagát parodizálta a Simpson család című animációs filmben.

Tom Jones, akiről időnként pletykák röppentek fel, hogy ivott, evett gazdagon, de aztán a manapság divatos ősemberdiétával orvosai tanácsára lefogyott. Tom Jones, aki 1965 óta 150 millió lemezt adott el, és akinek Praise and Blame című 2010 júliusában megjelent albuma kiadása hetében jobban fogyott az Egyesült Királyságban, mint Eminem Recovery című lemeze, így a brit toplistákon a második helyet szerezte meg magának.

Végül Tom Jones, akit a legnagyobb angol és európai városokban adott koncertjeinek kirobbanó sikere arra ösztönzött, hogy mind több helyen mutassa be a Praise and Blame című albumát, így Budapesten is, ahol november 22-én hallhatjuk.

Névjegy

Sir Thomas Jones Woodward, röviden Sir Tom Jones walesi popénekes, színész. 1940. június 7-én született Pontypiddben.

Sok időt töltött Las Vegasban, akárcsak legkedvesebb barátja, Elvis Presley.

1974-ben az Amerikai Egyesült Államokba költözött családjával. Népszerűsége több mint négy évtizede töretlen mind színpadi előadóként, mind lemezkészítő művészként, ráadásul utolsó albuma kapcsán karrierje legjobb kritikáit kapta.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.