Siker a holtponton túl

Michael Crichton, a Jurassic Park és a Vészhelyzet című sorozat szerzője akkor hagyta ott az orvosi pályát, amikor úgy tűnt, hamarosan a csúcsra jut.

Szociálisan érzékenyek

„Volt már súlyos krízis az életében?” Ez az egyik legfontosabb kérdés, amit a telefonon segítő önkéntesi munkára jelentkezőknek feltesznek.

Csoki és energiaital

Az iskolából kiszabaduló diákokra nemcsak a diákmunka-szövetkezetek és a munkaadók, hanem svihákok is vadásznak, olyanok akik vagy nem valós munkát kínálnak, vagy pedig a diákot könnyen kihasználható ingyen munkaerőnek tekintik.

Nyári diákmunka: megy a meló ezerrel

A tanév vagy a vizsgaidőszak végével idén is országszerte sok ezer diák döntött úgy, hogy maga próbálja megkeresni a zsebpénzt a nyaralásra, vagy a szeptembertől kezdődő diákév kiadásaira. A nyári munka később is jól kamatozhat, sokan életük első rendes állását köszönhetik annak, hogy már ismeri a munkáltató. A diákokra azonban csalók is vadásznak.

Vidék kontra Budapest

Jobbára kiegyenlítődtek a Budapesti és a vidéki munkabérek, bár jelenleg valamivel többet lehet keresni a fővárosban.

 

Amerikába mennének

Míg korábban Anglia népszerű célpontja volt a külföldi diákmunkát keresőknek, már nem igazán keresett.

A recesszió miatt az angol munkáltatók a korábbi diákmunkák jó részét is helyiekkel töltik fel. Az Egyesült Államok azonban továbbra is kedvelt úti célja amagyar diákoknak: idén is több mint ezer hazai egyetemista, főiskolás ment ki közvetítő szervezeteken keresztül dolgozni az USA-ba. Azonban a válság itt is jócskán meglátszik – tudjuk meg Rasovszky Miklóstól az egyik legrégibb közvetítő szervezet, a CCUSA vezetőjétől. Míg korábban a tábori dolgozónak jelentkezők (support staff) gyakorlatilag könnyen álláshoz jutottak, az idén már előfordult olyan, hogy nehezen, vagy eddig nem sikerült valakinek állást találni a táborokban. Igaz, ez a későn jelentkezőkre jellemző. A korán, február körüli állásbörzéken jelentkezőket többnyire el lehetett helyezni valamelyik nyári táborban – mondta.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.