Mi volt ma a legjobb?

Egyre több cég ismeri meg és használja Magyarországon a coachingot, a vezetők és a szervezetek életét megkönnyítő szakmát, amely a közelmúltban tartotta harmadik hazai konferenciáját, háromszor több résztvevővel, mint az elsőt.

Már a lányokat is megcéloznák

Idén öt bádogoshallgató végez a veszprémi Medgyaszay István Szakképző Iskolában, nekik kellene pótolniuk a nyugdíjba vonuló mestereket a teljes nyugat-magyarországi régióban.

Pingpongmeccs a világgal

Igencsak fejlesztésre szorul a hazai munkakultúra, ami a jó időbeosztás elkészítéséhez szükséges összefüggések ismeretét illeti.

Az Audi a legvonzóbb munkahely

A friss diplomások számára a stabil állás és a vonzó jövedelem mellett ugyanolyan fontos, hogy jól csengő nevű cégnél, illetve ágazatban dolgozhassanak.

Bárdos András: kevesebb rendezőre lesz szükség

Az eddigi években rendszertelenül indultak a filmes szakok a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

 

Diplomásokat keres a Bosch

Ebben az évbenmintegy kilencezer diplomást vesz fel a német Bosch-csoport, a magyarországi ipar egyik legnagyobb külföldi munkaadója.

A multinacionális cég elsősorban mérnököket keres, de az értékesítési területen is bővít. A 9 ezerből 1 200 állás Németországban jön létre – jelentette be a napokban Wolfgang Malchow személyzeti igazgató. A tervek szerint az idén összesen 16 500 fővel növelik az alkalmazotti létszámot, amely így eléri a 300 ezret – írta a HRportal.

A Bosch tavaly 47,3 milliárd euróval árbevételi rekordot ért el. Az idén megcélozzák az 50 milliárdos határt – jelentette be a cég még januárban. Az adózás előtti nyereség az előzetes számítások szerint 3,3–3,8 milliárd euró között alakulhatott 2010-ben az egy évvel korábbi 1,2 milliárd eurós veszteség után. A végleges adatokat április 14-én teszi közzé az autóipari beszállító társaság.

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből jelentős vállalatcsoport, Magyarország második legnagyobb külföldi ipari munkaadója fejlődött ki. A társaság honlapján elérhető legutóbbi adatok szerint a Boschcsoport magyarországi forgalma 2009-ben 389 millió euró volt. A beruházások értéke elérte az 50 millió eurót, kutatásfejlesztésre 36 millió eurót fordítottak.

A Bosch egyébként Junior Managers Programot működtet Magyarországon, amelyben a jövőbeni potenciális vezetőit készíti fel.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.