Francia orvosvadászat

– Többéves próbálkozás után teljes kudarcot vallottunk, nem sikerült hazai orvosokat toborozni az orvoshiánnyal küzdő vidékekre és ez adta a lökést, hogy Európa más országaiban keressünk szakembereket – mondja egy francia fejvadász cég irányítója, aki most Magyarországon is szerencsét próbál.

Trenddel szemben

.

Ha fúj a szél, már nem is fontos az állásinterjú?

Gyakran elég egy apróságon változtatni, hogy a kudarc helyett siker legyen a munkakeresés végeredménye – állítja a Work Force, egy országos roadshow tapasztalatait összegezve.

Szerény virágbajnok

Munkájáról szinte szégyenlősen beszél, ám tervei nagyra törőek. Mezőffy Tamás most a felnőttek Európa kupáját is meg szeretné szerezni.

Gyűrű elefántszőrből

A gépesítés, a technikai modernizáció és a fogyasztói társadalom megjelenésével hagyományos szakmák sora tűnik el teljesen: ma már a kefekötő is a kihaló mesterségek egyike.

 

Munkaadók az egészségért

Az állásbörzéken megkérdezett fiatalok 87 százaléka szerint a munkavállalók egészségi állapotáért a munkáltató is felelős, akinek egyben támogatniuk kell az alkalmazottak egészségének megőrzését.

A frissdiplomások körében végzett felmérés egybecseng korábbi kutatások eredményeivel: a Kelly Services által 2008-ban készített, 33 országban 115 ezer dolgozó, köztük több mint 4000 magyar munkavállaló véleményét összegyűjtő felmérés szerint minden harmadik magyar alkalmazott meg van győződve róla, hogy a munkája károsan befolyásolja az egészségét. A dolgozók 70 százaléka úgy véli, a munkaadó feladata, hogy alkalmazottai munkahelyi egészségéről és megfelelő kondíciójáról gondoskodjon.

A Nestlé állásbörzés felmérése szerint a megkérdezettek közel fele nagyon szívesen részt venne egy munkahelyi egészségfejlesztési programban. A válaszadók leginkább megfelelő munkakörnyezetben szeretnének dolgozni, és olyan eszközöket – kímélő monitorokat – használnának, amelyek csökkentik a számítógép előtti munka káros hatásait. Emellett akár sportolnának fitneszközpontokban, vagy csapatsportokat űznének, illetve szívesen vennék, ha mindennap ingyenes friss gyümölcs és ásványvíz lenne a munkahelyen.

Az eredményekből az is kiderül, hogy a férfiak leginkább a sportolást választanák egy egészségfejlesztési program által biztosított lehetőségek közül, míg ez a nők esetén ez csak a harmadik helyen áll. A hölgyek amegfelelőmunkakörnyezet biztosítását tartják a legfontosabbnak, melyet a számítógép előtti munkavégzés káros hatásainak csökkentése követ.

Arra a kérdésre, hogy melyek azok az egészséggel kapcsolatos problémák, amelyekre a munkahely leginkább hatással van, a megkérdezettek a mozgásszegény életmódot, a látásromlást és az egészséges mértéken túlmutató alkoholfogyasztást nevezték meg az első három helyen. Érdekes azonban, hogy a munkavállalók közérzetét és teljesítményét egyaránt befolyásoló stressz ezúttal az említett problémákat tartalmazó lista végén található.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.