Rendkívüli fizetésemelések

Ezer dollár extra karácsonyi pénzt, és rendkívüli, tízszázalékos fizetésemelést kap a Google minden munkatársa.

Átadták a HR Oscart

.

Francia orvosvadászat

– Többéves próbálkozás után teljes kudarcot vallottunk, nem sikerült hazai orvosokat toborozni az orvoshiánnyal küzdő vidékekre és ez adta a lökést, hogy Európa más országaiban keressünk szakembereket – mondja egy francia fejvadász cég irányítója, aki most Magyarországon is szerencsét próbál.

Trenddel szemben

.

Szerény virágbajnok

Munkájáról szinte szégyenlősen beszél, ám tervei nagyra törőek. Mezőffy Tamás most a felnőttek Európa kupáját is meg szeretné szerezni.

 

Ha fúj a szél, már nem is fontos az állásinterjú?

Gyakran elég egy apróságon változtatni, hogy a kudarc helyett siker legyen a munkakeresés végeredménye – állítja a Work Force, egy országos roadshow tapasztalatait összegezve.

Alulmotiváltság, önbizalomhiány, aránylag jó önéletrajzok jellemzik a magyar munkavállalót. Ugyanakkor megfelelőbb információk megadásával és jobb fellépéssel jobb lenne az elhelyezkedési esély is – derül ki a Work Force Személyzeti Tanácsadó most lezárt országos karrier-tanácsadó programjának összegzéséből. Az program során kísérleti jelleggel nyolc hazai városban nem általános ismereteket adtak, hanem személyre szabott tanácsadást tartottak mintegy száz munkavállalónak. A roadshow lényege az volt, hogy az álláskereséshez az adott ember oldaláról közelítettek, ezért az olyan általános információk, mint az önéletrajz- vagy motivációslevél-minta helyett az adott egyén munkakereséséhez adtak konkrét tanácsokat, ötleteket.

Érdekes tapasztalatokról tud beszámolni a Work Force. Azt ugyan korábban is tudtuk, hogy a magyar munkavállalók nem túl mobilisak, nem szeretnek ingázni, s inkább választják a rosszabbul fizetett, de a lakóhelyükhöz közelebbi állást, mint egy távolabbi, több pénzt ígérőt. Az azonban meglepő, hogy ha erősen fúj a szél, akár a munkaügyben előre megbeszélt időpontra se mennek el az álláskeresők. A roadshow személyes találkozóin egy jellemző probléma is kibukott, jelesül, hogy az általában jó önéletrajzokban a korábbi pozícióknál nem részletezték konkrétan a munkát, így a munkaadó nem tudhatta meg, mit is csinált például egy asszisztens ténylegesen az adott helyen. Tanácsként mondják a szakemberek, hogy hasznos, ha nem csupán a nyelvvizsga legmagasabb elért szintjét, de az aktuális használhatóságát is bemutatják például úgy, hogy paszszív tudásként tüntetik fel a régen nem beszélt nyelvet. Ezek alapján a munkaadó ugyanis pontosabb képet alkothat a jelentkezőről, és így nőnek a felvételi esélyek is.

– Régi tapasztalatunk, hogy számos jó képességű munkakereső nem találja meg a helyét a munkaerőpiacon. Ezért fogtunk a kísérleti programba, ami nem általában foglalkozott a munkakeresés problémáival, hanem egy-egy adott ember személyes, konkrét lehetőségeit tárta fel. A legfontosabb tapasztalat az, hogy gyakran elég egyetlen apróságon változtatni, hogy a kudarcból siker legyen – fogalmazott Csákvári Róbert, a Work Force Személyzeti Tanácsadó ügyvezető igazgatója, aki szerint még mindig jellemző az önbizalomhiányos munkakeresők túlsúlya, pedig egy adott cégnek ugyanolyan fontos egy jó munkaerő, mint a munkaerőnek a munka.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.