Az állásbörzén a karrierépítés volt a legnépszerűbb

Mindkét nap már nyitáskor tömegek hömpölyögtek be a Syma-csarnokba, ahol az idei HVG Állásbörzét tartották.

Magunkról írjuk, de nem magunknak

Az önéletrajzot érdemes elsőként megvizsgálni, ha valaki hosszú ideig nem talál munkát.

Mozgásba hozzák az ifjúságot

A fiatalok körében tapasztalt munkanélküliség elleni küzdelmet tűzte zászlajára az Európai Unió a legújabb kampányában. A szeptember közepén útjára indított Mozgásban az ifjúság kezdeményezés az új Európa 2020 részeként 28 olyan intézkedést javasol, amelyek segíthetik a fiatalok elhelyezkedését.

Tréning üzleti hazugságok kiszűrésére

Tréninget dolgoztak ki az üzleti hazugságok kiszűrésére, a kétnapos képzés során interaktív prezentációkkal, hanganyagok és videók elemzésével, valamint üzleti szimulációs feladatokkal fejlesztik a résztvevők hazugságfelismerő képességét – mondta Kardos Marcell, a tréning egyik ötletgazdája.

Úri szabók: varratni presztízskérdés

A Jáni-műhely leginkább arra büszke, hogy az elmúlt nyolcvan évben stabil törzsvendégkört sikerült kiépíteni.

 

Íróképzés kalandvágyóknak

Elindult aMagyar Írószövetség íróiskolájának harmadik évfolyama.

Menyhért Anna költő, szerkesztő, irodalomszervező elmondta, hogy más országokban a felnőttképzés keretében nagy hagyományai vannak az írás művészete iránt vonzalmat érző érdeklődők ilyen jellegű oktatásának. Az Egyesült Államokban például sokan iratkoznak be a nyugdíjasoknak szervezett családi memoáríró kurzusokra.

A Magyar Írószövetség tan folyamának diákjai között van gimnazista, építész, jogász, titkárnő, munka nélküli mérnök. A négyszer fél éves tanfolyamon a hallgatók a gyakorlati ismereteken túl neves előadók közvetítésével az irodalomtudomány elméletével, valamint a huszadik századi magyar- és világirodalommal is megismerkedhetnek, útmutatót kapnak a kortárs irodalomban is az eligazodáshoz. Az íráskészség fejlesztéséhez és az elméleti tudás beszippantásához neves írók, mások mellett Mezey Katalin, Kányádi Sándor, Jókai Anna és Kiss Noémi adnak támpontot. Az iskola vezetője szerint a világban zajló információs robbanás következtében a szépirodalom veszített ugyan je lentőségéből, ám egy bizonyos réteg számára továbbra is versenyben marad például a televízióval, mert igényesebb, önálló fantáziatevékenységre sarkall, a kultúra életben tartásának fontos eleme. Az elmúlt évtizedekben az írók főként a gyors társadalmi változások következtében némi szerepzavarba kerültek, de mára ismét kezdik megtalálni helyüket a szellemi élet piaci szereplői között – vélte Menyhért Anna. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.