Munka mindenekelőtt?

Az üdülés jó alkalom arra, hogy megszabaduljunk a munkahelyi stressztől, mégis világszerte csak a munkavállalók kétharmada veszi ki az összes szabadságát. A magyaroknak nem kell szégyenkezniük: az előkelő harmadik helyen végeztek – derült ki a Reuters brit hírügynökség és az Ipsos közös felméréséből.

A magyarok alig nyolc százaléka elégedett munkahelyével

A cégvezetők szótárában a profitorientáltság és a szervezeti hatékonyság mellett megjelent a szépség, az öröm, a bölcsesség, sőt a szeretet.

A legtöbb szakiskolás elégedett a szakmájával

A szakiskolások általában elégedettek szakmájukkal és iskolájukkal, munkaerő-piaci tájékozottságuk azonban gyakran hiányos – derül ki a LIGA felméréséből.

Hajsza a gyakornoki helyekért

Nincs könnyű helyzetben, aki ma Magyarországon tartalmas gyakornoki állást keres.

Magyar módszerrel hiteleznék a brit diákokat

Magyar modellen alapuló, jövedelemarányos diákhitelrendszer bevezetését fontolgatják a brit kormány illetékesei.

 

Nagyot nőtt a vendéglátók jutalma

A magyarországi pénzügyi jutalmak és egyéb, teljesítményhez kötött juttatások országos átlaga az idei első fél évben 198 400 forint volt, míg a 13. havi bér országos átlaga 197 ezer forintot ért el – derül ki a Workania állásportál által működtetett www.merces.hu felméréséből.

A 13. havi jutalmak a felső vezetők körében növekedtek kiugróan magas, 59 százalékos mértékben, az előző évi 430 ezer forintos átlagról 685 100 forintra. A pénzügyi jutalmak azonban mind a közép-, mind a felső vezetők eseté ben csökkentek, az előbbieknél hat százalékkal (292 ezerről 273 800 forintra), míg az utóbbiaknál hét százalékkal (568 443 forintról 530 800 forintra). A legrosszabbul azok a szakképzett dolgozók jártak, akiket a szolgáltatási szférában alkalmaznak, esetükben a 13. havi bér két százalékkal, 106 ezer forintról 104 400 forintra mérséklődött. A felmérés szerint kimagaslóan, 46 százalékkal nőttek az éttermek, bárok, étkezdék munkavállalóinak adott jutalmak, a hotelek, panziók, szálláshelyek alkalmazottainál 33 százalék volt a növekedés. Az állami szerveknél 22 százalékos átlagos jutalomszint-emelkedést mértek a kutatók. A 13. havi juttatás az 50–250 fős cégeknél emelkedett a legnagyobb mértékben (28 százalékkal), a 160 800 forintos tavalyi adathoz képest 206 600 forint volt az átlag idén. Vélhetően az ezer alkalmazott feletti cégek munkavállalói sem panaszkodtak 2010-ben a 25 százalékos 13. havi bérnövekményükkel.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.