Munka mindenekelőtt?

Az üdülés jó alkalom arra, hogy megszabaduljunk a munkahelyi stressztől, mégis világszerte csak a munkavállalók kétharmada veszi ki az összes szabadságát. A magyaroknak nem kell szégyenkezniük: az előkelő harmadik helyen végeztek – derült ki a Reuters brit hírügynökség és az Ipsos közös felméréséből.

A magyarok alig nyolc százaléka elégedett munkahelyével

A cégvezetők szótárában a profitorientáltság és a szervezeti hatékonyság mellett megjelent a szépség, az öröm, a bölcsesség, sőt a szeretet.

A legtöbb szakiskolás elégedett a szakmájával

A szakiskolások általában elégedettek szakmájukkal és iskolájukkal, munkaerő-piaci tájékozottságuk azonban gyakran hiányos – derül ki a LIGA felméréséből.

Hajsza a gyakornoki helyekért

Nincs könnyű helyzetben, aki ma Magyarországon tartalmas gyakornoki állást keres.

Nagyot nőtt a vendéglátók jutalma

A magyarországi pénzügyi jutalmak és egyéb, teljesítményhez kötött juttatások országos átlaga az idei első fél évben 198 400 forint volt, míg a 13.

 

Magyar módszerrel hiteleznék a brit diákokat

Magyar modellen alapuló, jövedelemarányos diákhitelrendszer bevezetését fontolgatják a brit kormány illetékesei.

A Financial Times című lap beszámolója serint a tervet neves egyetemek egy csoportja terjesztette elő, és a kormány tagjai – más megoldásokkal együtt – jelenleg vizsgálják.Vincent Cable, az üzleti és banki ügyek minisztere utalt rá, hogy megfontolandónak tartja ezt az elképzelést. Más országokhoz hasonlóan a brit kormányra is jelentős nyomás nehezedik, hogy csökkentse az állam hozzájárulását az oktatás finanszírozásában. A koalíció még az ősz folyamán szeretne megoldást találni ebben a témában. A javaslat célja az lenne, hogy különbséget tegyen a volt hallgatók között jövedelmük alapján, és az alacsonyabb fizetésűeket mentesítse a túlzott tehertől. A magyar modellen alapuló rendszerben a hitelhez szükséges forrást a pénzügyi és tőkepiacokról kötvénykibocsátással finanszíroznák. A törlesztést azt követően kellene megkezdeni, hogy az adós munkába állt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.