Demográfiai fordulópont az EU munkaerőpiacán

Az elmúlt néhány évtized alacsony születési rátája miatt az idén a történelemben először fordul elő, hogy az európai munkaerőpiacon kevesebb a pályakezdő, mint a nyugdíjba vonuló munkavállaló.

Sokszor túlértékelik magukat a pályakezdők

Egyre több álláshirdetésben kérik a pályázókat: jelöljék meg, mekkora fizetésre tartanának igényt.

A pénzügy és az IT a nyerő

Tíz pályakezdőből hat számára a munkahelyválasztás során az egyik legfontosabb szempont a jó fizetés.

Gyakornoki program fogyatékkal élőknek

Az Európai Parlament idén is meghirdette fizetett gyakornoki programját fogyatékkal élők számára, azzal a céllal, hogy megkönnyítse munkahelyi beilleszkedésüket.

Vállalkozói képzés a virtuális térben

Virtuális Kampusz néven közös online vállalkozásmenedzsment mesterképzést hoz létre négy nyugat-európai felsőoktatási intézmény és a Budapesti Gazdasági Főiskola.

 

Munka iskola mellett

A 15–34 évesek 37,3 százaléka végzett valamilyen munkát tanulmányi ideje alatt, de ez az esetek csaknem háromnegyedében csak a képzéshez tartozó szakmai gyakorlatra korlátozódott – derül ki a Statisztikai Tükörből. A vizsgált korosztályban a férfiaknak több munkatapasztalatuk van, mint a nőknek, feltehetően azért, mert ők nagyobb arányban járnak olyan iskolatípusba, ahol van kötelező szakmai gyakorlat. Ezt támasztja alá, hogy a férfiak 75,7, a nők 68,9 százaléka csak a képzés részeként dolgozott.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.