Földesúr

Orbán Viktor miniszterelnök a szabadságát tölti. Jól teszi, megfáradhatott, dolgozott eleget. De Magyarország miniszterelnökét nem olyan fából faragták, hogy a szabadságát csak úgy eltöltse, mint más halandók, a szeretteivel, olykor ráveszi magát arra, hogy olyanokkal is megossza, akiket annyira talán nem szeret.

Itt van szegény Navracsics Tibor, akinek elsőként adatott meg, hogy négyszemközt egyeztessen a kormányfővel az általa vezetett közigazgatási tárca jövőjét, az ország strukturális kérdéseit illetően. Mert Orbán Viktor valamiért éppen a szabadsága idején érezte úgy, hogy neki ezt most minden kormánytaggal meg kell beszélnie, munkaidőben erre nem volt mód, mégiscsak sietős a fülkeforradalom, no. De ha már a szabadság alatt is dolgozni kell, akkor ugyan milyen kötekedő tenné szóvá, hogy Magyarország miniszterelnöke nem ezen a poros Budapesten, a Parlament kormányfői irodává átalakított Nándorfehérvári termének 180 négyzetméterére invitálja az érintetteket, hanem vidékre, Felcsútra.

Ottani háza sokak számára ismerős lehet, hiszen annak idején épp ebben a kuckóban tesztelte a Fidesz majdani képviselőit is, volt, akinek még tojásrántottát is készített, vastagon, kolbásszal, hagymával, karéj kenyérrel, férfiasan. Azóta kicsit változott a helyzet, mert Navracsics ugyan Felcsútra ment, de nem a kormányfői házba: a szabadságon lévő Orbán Viktor rövid gatyóban, kitűrt ingben jött ki onnan, terepjáróba ült, majd egy közeli szállóba hajtott, hogy ott folyjék köztük a stratégiai megbeszélés. Tegnap ki is sütött a nap, kutya meleg lehetett, Navracsics talán meg is izzadt, amit Orbán Viktor biztosan elnézően nyugtázott, hiába, a miniszterelnök-helyettes városi úrifiú.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.