Rohamra készülnek a közlekedési felügyelet irodái

Hatalmas rohamra számítanak a Pest Megyei Közlekedési Felügyelet budapesti irodájában az év utolsó napjaiban. A szabályváltozások miatt ugyanis a belföldi árufuvarozóknak és az autóbusszal személyszállítást végző vállalkozásoknak december 31-ig meg kell újítaniuk engedélyüket.

A Pest Megyei Közlekedési Felügyelet igazgatóhelyettese, Scheiber Ernő azonban elmondta, hogy bár a megyében csaknem ötezer vállalkozót, céget érintenek a változások, mindeddig csupán néhányan váltották ki az új engedélyt, legtöbben az utolsó pillanatig halogatják ezt. Az év végi nagy roham miatt előfordulhat az is, hogy sokaknak nem sikerül idejében kiváltaniuk az új igazolást, és így nélküle kezdik a munkát az új évben.

Az igazgatóhelyettes hozzátette: engedélyét annak is meg kell újítania, akinek egyébként még nem járna le az idén. Mint megtudtuk, a felügyelet négy Pest megyei - ceglédi, váci, gödöllői és szigetszentmiklósi - kirendeltségén lehet a szükséges formanyomtatványokhoz jutni, de az engedélyt kizárólag a budapesti irodában lehet megújítani.

Pest megyében csaknem ötezer vállalkozást érintenek a változások. A nyilvántartások szerint a régióban 13 ezer teherautóval 4400 belföldi árufuvarozó dolgozik, és 350 autóbusszal kétszáz cég vállal személyszállítást.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.