Kukoricalabirintus

Szereti Ön az érdekes kihívásokat? Akkor látogasson el előbb erre a linkre, majd keresse fel az M3-as budapesti kivezető szakaszánál található Kukoricalabirintust.

Néhány napja ismét megnyitotta kapuit a múlt évben sikeresen debütált első budapesti kukoricalabirintus az M3-as autópálya Budapestről kivezető szakaszának elején, a fóti leágazásnál lévő bevásárlóközpont tőszomszédságában. A kéthektáros területen kialakított szellemes játszótér egy hatalmas útvesztő, amelyet - mint a nevéből sejthető - egy kukoricatáblában alakítottak ki. Pontosabban a két méternél is magasabbra növő növényeket eleve a labirintus tervrajza alapján ültették el.

A labirintusban utak, ösvények, zsákutcák, csigaszerűen tekergő utacskák vezetnek, s aki belép, azzal a céllal teszi, hogy a lehető leggyorsabban megtalálja a labirintusból kivezető utat, bár olyanok is vannak, akik azt szeretik, ha minél kilátástalanabbnak tűnő módon eltévednek az útvesztőben. A bejárat és a kijárat között esetenként akár egy-két órán át is bolyong a vendég, de vannak, akik versenyszerűen vetik be magukat a kukoricásba - az idővel futnak versenyt; a labirintus fenntartói készséggel vállalják az időmérést.

Mint Virág Mariannától, a budapesti Kukoricalabirintus megálmodójától és megvalósítójától megtudtuk, az első szezonban a kamaszkorúak körében volt a legnépszerűbb a terep, de a szomszédos bevásárlóközpontba látogató szülők is szívesen eresztették szabadjára gyerekeiket, hogy  tegyék próbára magukat a labirintusban, amíg ők zavartalanul ralizhattak bevásárlókocsijaikkal az üzletcsarnokok árugondolái között. A labirintusban magasleseket is építettek ahonnan belátható a terep, így, aki attól tart, hogy csemetéje eltéved a kukoricásban, szemmel tarthatja őt. A szórakozáshoz nem kell más, mint egy pár kényelmes, de strapabíró cipő.

Az első kukoricalabirintust egyébként állítólag az Egyesült Államokban hozták létre, s mai linkünk arra a weboldalra mutat, amely az "eredeti" útvesztőt, az Amazing Maize Maze-t ismerteti.

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.