Távirati stílusban

Ankarai felhatalmazás az iraki határátlépésre

Tayyip Erdogan török miniszterelnök bejelentette, hogy kormánya felhatalmazta a hadsereget arra, hogy Észak-Irak területén hadműveleteket hajtson végre a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) lázadói ellen. A török parlament a múlt hónapban járult hozzá az akcióhoz. Elemzők szerint nem várható azonnali beavatkozás. (Reuters)

Göncz: Közép-Ázsia nyújt új üzleti teret

A Nyugat-Balkánon túl immár a közép-ázsiai országok kínálnak új lehetőséget az üzleti élet számára - mondta tegnap Göncz Kinga a magyar külgazdaságban meghatározó szerepet játszó vállalat vezetőivel tartott hagyományos évi egyeztetése után. A külügyminiszter Moldovát, Ukrajnát, Azerbajdzsánt, Örményországot és Grúziát emelte ki. Göncz az új külkapcsolati stratégiát is megvitatta az üzletemberekkel, s később civil szervezetek képviselőivel is. (Munkatársunktól)

Ausztrál csapatkivonás Irakból

Az Irakban állomásozó mintegy 550 fős harcoló ausztrál egységet a jövő év közepéig kivonják az arab országból - jelentette be pénteken Kevin Rudd (képünkön) megválasztott munkáspárti miniszterelnök. A közel 1500 fős ausztrál kontingens elsősorban a biztonság fenntartásában és iraki katonák kiképzésében vesz részt, a kivonás egyelőre csak a déli országban állomásozó egységekre vonatkozik. A jövőbeli ausztrál szerepvállalásról tárgyalások folynak Washington és Canberra között. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.