Ott van Amerika

A Liverpool igazgatósága tegnap egyhangúlag elfogadta David Moores elnök javaslatát, és rövidesen a részvénytulajdonosok elé terjeszti a Mersey-parti labdarúgócsapat eladásának tervét. A két új tulajdonos, George Gillett és Tom Hicks amerikai üzletember az együttes szurkolóinak legendás lelátójáról, a Kopról nevezte el vállalatát. A társaság - a Liverpool adósságát is beszámítva - közel 219 millió fontra (hozzávetőleg 85 milliárd forintra) értékeli a klubot.

Gillett és Hicks ajánlatának legvonzóbb része, hogy kötelezettséget vállal egy új, hatvanezer nézőt befogadó stadion felépítésére a Stanley Parkban, továbbá, hogy a meghatározott éves kereten felül is kész áldozni új játékosok igazolására. A "vörösök" részvényeseit megnyugtathatja, hogy David Moores - Nagy-Britannia leggazdagabb üzletembereinek egyike, akinek élete elválaszthatatlanul öszszefonódott a gárdával - tiszteletbeli elnökként marad az egyletnél. Rick Parry, a népszerű vezérigazgató megtarthatja pozícióját.

Az összes felmerülő költséget beszámítva az amerikaiak 470 millió fontot fizetnek a Liverpoolért, amelyen fele-fele arányban osztoznak. Az új vezetés a Dubai International Capitaltől "happolta el" a jelenleg a Premier Liga harmadik helyét elfoglaló csapatot. A duó együttműködését érdekessé teszi, hogy egymás riválisai az amerikai profi jégkorongligában: Hicks a Dallas Stars, Gillett a Montreal Canadiens tulajdonosa. Előbbinek még egy "játékszere" van, a Texas Rangers baseballegyüttese.

A rekordgyorsasággal, három nap alatt nyélbe ütött üzlettel a Manchester United (Malcolm Glazer) és az Aston Villa (Randy Lerner) után immár a harmadik Premiership-társulat kerül amerikai kézbe.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.