Gigapláza az Ügető helyén

Másfél év múlva megnyílik Európa egyik legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontja, az Arena Pláza. A 180 ezer négyzetméteres komplexum alapkövét tegnap helyezték el az egykori Ügető területén.

Nagy visszatérésnek minősíti Kerepesi úti gigaberuházását a Plaza Centers. A cégcsoport már tizenhat bevásárlóközpontot - köztük az elsőként piacra lépett Duna Plazát - épített Magyarországon, majd valamennyit eladta, de most nagy fába vágja fejszéjét. Nem is akármekkorába, az Ügető 12 hektáros területén a Westendnél is nagyobb, összesen 180 ezer négyzetméteres bevásárló- és szórakoztatóközpontot épít fel 2007 őszéig. Kelet-Közép-Európa legnagyobb ilyen létesítményét 200 millió eurós, jelenlegi árfolyamon számítva 51 milliárd forintos beruházásból valósítják meg. Az Arena Plázában lesz a legnagyobb moziközpont is, összesen 21 teremmel, benne a nálunk még újdonságnak számító IMAX-mozival.

A tegnapi alapkőletétellel párhuzamosan elkezdődtek a helyszínrendezési munkálatok, a beruházás amúgy már korábban megkapta a szükséges építési engedélyeket is - tudtuk meg Vadas Verától, a Plaza Centers kommunikációs igazgatójától. A Keleti pályaudvar mellett épülő új pláza méreteire jellemző, hogy alig egytizedét foglalja el a 18 ezer négyzetméteres, kétszintes szupermarket, miközben 2800 férőhelyes parkolóházat kell hozzá építeni.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.