Kinyit Budapest legolcsóbb strandja

Két év pauza után - a tervek szerint - július 18-án újranyitják a Pünkösdfürdői strandot. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. szakemberei hamarosan megkezdik az ilyenkor szükséges műszaki szemlét - közölte lapunk érdeklődésére a cég szóvivője, Rippel Veronika.

Az észak-budai létesítményt három éve újították fel, több százmillió forintért, de hamarosan lehúzta a rolót, ugyanis megfelelő látogatottság híján évi százmilliós veszteséget termelt. Az újranyitás hátterében az áll, hogy a tapasztalatok szerint nagyon bevált az olcsó, azaz féláras strandolás. Strandváró néven fut egy program, amelynek keretében a hét minden napjára kijelöltek egy létesítményt, ahová fél áron lehet bejutni és a cég úgy tapasztalja, hogy az ötvenszázalékos kedvezmény a szokásos forgalom háromszorosát is hozza. Úgy döntöttek tehát, hogy strandváróhoz hasonlóan nyomott áru belépőjegyekkel újra megpróbálkoznak Pünkösdfürdővel. A felnőttektől ezer, a gyerekektől hatszáz forintot kérnek a szezon végéig - vagyis ez lesz Budapest legolcsóbb strandja. Ha azonban a következő másfél hónapban kiderül, hogy a létesítmény ilyen belépőárak mellett sem tudja produkálni (legalább) a nullszaldót, azzal végképp bebizonyosodik, hogy nincs rá igény, ez esetben pedig a cég nem engedheti meg magának a további üzemeltetést.

A távirati iroda értesülése szerint a strandot két városházi politikus "nyomására" nyitják meg újra. A MTI szerint Weiner László (SZDSZ) és a fideszes Hutiray Gyula egy emberként nehezményezte nemrég: az idén sem akarják kinyitni a strandot, ami elfogadhatatlan, részben, mert nemrég rakták rendbe, jó drágán, részben pedig azért, mert a legnagyobb budapesti lakótelepen, Békásmegyeren élőknek szükségük volna rá - attól függetlenül is, hogy a közelben ott van a Csillaghegyi és a Római strand.

Hogy valóban a két politikus nyilatkozatának hatására nyitnak július 18-án, azt Rippel Veronika sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.