Steiner megszüntetné az V. kerületet, de nem úgy érti

Meg kell szüntetni, és a kormány kezébe kell adni az V. kerületet - mondta a napokban Steiner Pál, egy szakmai konferencián. Belváros-Lipótváros előző, MSZP-s polgármestere, a városházi szocialista frakció vezetője azonban nem pontosan így értette a kijelentését, lapunknak elismerte, nem fogalmazott eléggé "árnyaltan".

Steiner a Budapest Szíve programról tartott szakmai szimpóziumon egy kérdésre válaszolva felidézte a '90-es években született City Koncepció egy részét. A kétszintű önkormányzat kialakítása kapcsán készült tanulmány ide vonatkozó fejezete a belvárosi kerületek - Terézváros, Erzsébetváros és Angyalföld - fejlődési lehetőségei között a fejlesztési feladatokat és a városrész költségvetését a köztársasági kötelezettségek közé sorolná.

Ennek okán beszélt az V. kerület megszüntetéséről, ám - magyarázta - ez kizárólag a főváros központi régiójának fejlesztésére vonatkozott. Ezt a véleményét viszont változatlanul fenntartja, szerinte ugyanis egy önkormányzat ekkora projektet nem képes önállóan levezetni és finanszírozni. Véleménye szerint az elképzelés régi közigazgatási és városfejlesztési modell alapján született, ám biztos, hogy rövid távon nem lehet megvalósítani. Ha e tervet mégis komolyan fontolóra vennék, s egyszer meg is valósítanák, a kerületiek akkor is helyben intézhetnék hivatalos ügyeiket.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.