Három lány halt meg a pánikban

Három fiatal lány vesztette életét szombat éjjel a West Balkánban, a szórakozóhelyen kitört pánikban.

300 helyett kétezernél többen voltak bent - A rendőrség nyomoz

A West Balkán üzemeltetője és a szombati program szervezője egymást okolják.

West Balkán: ''Egy csepp vér sem volt a padlón''

A rendőrség szerint kizárt, hogy késelés történt volna a West Balkánban.

Tragédia és megemlékezés a West Balkánnál- Képgaléria

Három fiatal lány vesztette életét szombat éjjel a West Balkánban, a szórakozóhelyen kitört pánikban.

Megszólalt a West Balkán is: ők csak bérbe adták a helyet

A West Balkán Kft.

 

West Balkán: ''Hogy jönnek ide a cigányok?"

A szombat éjjeli tragédia után többtucat internetes oldalon – közösségi portálokon, fórumokon, blogbejegyzésekben – számoltak be a történtekről és híresztelésekről azok, akik állításuk szerint ott voltak a szórakozóhelyen a tragédia idején. Ezek közül válogattunk.

„Az ajtónál 200 méter hosszú sor állt, a bejárat előtti 30 méteres sávban pedig összetömörült sok ember, akik egymást lökdösték befelé. 15 biztonsági őr alig bírt el a tömeggel. A bejáratnál motozás egyáltalán nem volt, de még a táskámat se nézték meg. (...) A földszinten kívül még két emelet volt, a lépcsőkön gyakorlatilag lehetetlen volt közlekedni.”

„Föl akartunk menni, hogy lerakjuk a kabátot, de tíz lépcsőfokot tudtunk csak menni, és fordultunk is volna vissza, hogy menjünk ki. De már semerre nem tudtunk menni. Majd rá pár percre, hogy elindultunk volna kifelé, láttuk, hogy előttünk egy méterre szúrtak meg egy gyereket, és ott üvöltözött, hogy mentsék ki, és hogy megszúrták, meg ilyenek...”

,,Amennyire én tudom, úgy volt, hogy ugye bejött hat cigány. Őket én is láttam. Kötekedtek már a lépcsőnél is. Lökdöstek mindenkit. Aztán elvileg a ruhatárnál megkéseltek valakit. Erre bepánikolt a tömeg. Elindult mindenki lefelé, összetapostak 1-2 embert.”

„A már amúgy is iszonyatosan nyomorgó tömeget lelökték a lépcsőkön. Mint a dominó, úgy dőltünk le. Ember ember hátán, alattam öten feküdtek. Azt hittem, hogy meghalok.”

„Mellettünk vitték ki az egyik lányt, melltartóban-bugyiban, az oldalán vágással.”

„Sajnos én is láttam az egyik áldozatot, vékony piros karcolás volt az oldalán. A tömegben valaki szúrt sebnek nézte, és felkiáltott, hogy megszúrtak valakit. A tömeg pánikba esett és menekülni kezdett.”

„Ha nem volt késelés mért tört ki a pánik? (...) Valaminek csak kellet történnie.”

„Istenem, hát aki ott volt, az állítja, hogy cigányok késeltek meg több fiatal lányt, erre azt mondják, hogy a tömeghisztéria miatt halt meg mindegyikük?”

"Este 11 fele arra lettünk figyelmesek, hogy jönnek ki az emberek. Igen nagy számban özönlöttek ki a helyről. Egy srác, aki a bejárat melletti kőpadon állt és jól látta mi történik, a sor túloldalán mutatta, hogy valakit megkéseltek. Ezek után láttuk, ahogy az egyik szerencsétlen lányt hozzák ki a helyről. Teljesen élettelen volt... és falfehér...”

„Felfordul a gyomrom attól, hogy hivatalos források szerint nem volt késelés.”

„Egyesek tagadják a késelést és lökdösődésről beszélnek, valakik lelöktek valakiket a lépcsőn. Hogy jönnek ide a cigányok? Miért akarna a rendőrség bármit eltusolni? A rendőrségnek ez nem érdeke. Mindenki összevissza irogat mindenféle hülyeséget.”

„Szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba. Senki nem késelt meg senkit. Szerencsétlen lányok halálát feltehetően fulladás okozta. Nem taposták őket halálra sem, az iszonyatos nyomás miatt, ami rájuk nehezedett, nem tudtak levegőt venni. Elmebeteg módon akkor nyitották meg a kapukat a szervezők, amikor kezdődött a buli. Legalább két órával előtte be kellett volna engedni a népet. A szervezők egymásra engedtek sokkal több embert, mint amennyit lehetett volna. A ruhatárnál kezdett mindenki. Iszonyatos tömeg alakult ki a szűk lépcsőn, a tömegben ráadásul bepiázott/tépett arcok voltak, akik feszültek voltak a sor miatt. Mindenki ideges volt, a levegő ritkult. Ekkor történt valami, amit nem sikerült egyértelműen tisztázni. Vagy felkiáltott valaki, mert azt hitte, hogy megvágták, vagy valami más miatt, valaki elesett. A tömeg egy része megindult. Ki erre, ki arra, közben bedőlt egy sor ember a lépcsőkön, maga alá temetve sokakat. Akik alul voltak vagy oda kerültek, azokon keresztül léptek, másztak sokan. Mire a szerencsétleneket észrevették, már nem volt esélyük.”

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.