Trip LESz - Ingyenes zenebona csütörtökön

Érdekes audiovizuális programban lehet részük az érdeklődőknek július 26-án a Fészek-kertben, ahol az elektronikus kísérleti zene sokszínű világát lesz alkalmunk kicsit tüzetesebben megismerni.

Balansz: Soma új lemezét mutatja be a Gödörben

Soma Mamagésa és a Libidó zenekar ingyenes lemezbemutató koncertet tart január 21-én, szerdán a Gödörben, este 9 órától.

YU-HU-RAP a MU Színházban

Domonkos Domi István sok év után újra nagylélegzetű verset írt, a Kormányeltörésben 'folytatását'.

Egy balkáni nő Magyarországon

Albjona Hyseni tizenkét éve él Magyarországon. Hiperalt hangját az underground zenei világ egyedülállónak tartja. Hét nyelven beszél, több nyelven ír verset, esszét és kritikát, segítette a Helsinki Bizottság munkáját, de egyedülálló anyaként is helytáll.

Csoóri Sándor 80 éves

De nemcsak Csoóri bizonytalanodott el (tiszteletet parancsoló névsor állítható mellé), hanem talán a kilencvenes évek elerőtlenedése is részben az irodalom és általában a szellemi élet durva elpolitizáltságára vezethető vissza.

 

W.H. formáció a Sirályban

A W.H. formáció Márkos Albert csellista/zeneszerző kezdeményezésére alakult 2006 őszén azzal a céllal, hogy mai zenei környezetbe helyezze William Shakespeare szonettjeit. A megnevezés egy monogramot takar, nyomtatásban megjelent szonettjeit Shakespeare Mr W.H.-nak ajánlotta. A titokzatos személy kiléte - akárcsak a szonettek tartalma - a mai napig vita tárgyát képezi.

1609-ben adták ki először William Shakespeare szonettjeit, a közhiedelem szerint a szerző akarata ellenére, Thomas Thorpe korabeli kiadó állhatatosságának köszönhetően. Ennek emlékére jelenik meg a W.H. bemutatkozó albuma idén, 400 évvel az első kiadás után, MC Sena, hazánk legjelentősebb hip-hop dívájának angol nyelvű előadásában, ünnepelve Shakespeare örökérvényű aktualitását.

Tizenkét szonett huszonegyedik századi feldolgozásban, melyekben keveredik a kortárs improvizatív zene, a zenetörténeti utalások, a klangfarbe musik, a freejazz, a modernjazz, az absztrakt hip-hop és a spoken word.

A W. H. zenekar tagjai - akik szerzők is, előadók is egyben - különleges zenei élményt és páratlan színházi-költészeti produkciót ígérnek.

A formáció tagjai:

Dagadu Veronika Sena - ének, szöveg
Márkos Albert - cselló
Gryllus Samu - basszusgitár
G. Szabó Hunor - ütőhangszerek

Helyszín és időpont:

Budapest, Király u. 50. ;december 17. 21:00

Jegyár: 600 Ft (albummal együtt: 2000 Ft)


(További információ: myspace.com/whperforminggroup, jegyrendelés: management.wh@gmail.com)

 

W.H. formáció
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.