Senki nem akar megmérkőzni Orbánnal

Izgalommentes tisztújításra készül a Fidesz: a nagyobbik kormányzópárt vasárnapi kongresszusán világraszóló szenzációt jelentene, ha nem választanák újra Orbán Viktor pártelnököt, illetve a négy jelenlegi alelnököt.

Megválasztotta Orbánt a XXIV. pártkongresszus

Megtartotta XXIV. kongresszusát a Fidesz. A karanténba zárt tudósítóktól zavartalanul a csaknem ezerötszáz küldött újraválasztotta az egyetlen jelölt Orbán Viktort.

Őszre halasztják a Fidesz-kongresszust?

Vasárnap az árvíz miatt nem rendezték meg. Ha Lázár Jánost felkérik, bizonyosan indul a Fidesz egyik alelnöki posztjáért.

Helyezkedés és elhelyezkedés a Fidelitas-gyűlésen

Tisztújító rendezvényt tartott a Fidesz ifjúsági szervezete, amely 2015-ig tartó mandátummal megválasztotta az új elnökséget.

Kubatovék a "nemzeti" sportolókat is listázták

Listán tartják nyilván a „nemzeti oldalhoz közel álló” sportolókat a Fidesznél – írja a Blikk.

 

Vajon kit választ pártelnöknek a Fidesz kongresszusa?

Huszonötödik, tisztújító kongresszusát tartja ma a Fidesz, több ezer embert várnak a Millenárisra.

Az egész napos tanácskozást - amit eredetileg júniusban rendeztek volna meg, de a dunai árvíz miatt elhalasztottak - Budapesten, a Millenáris Parkban tartják. Felszólal mások mellett Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Kövér László házelnök, Kósa Lajos ügyvezető alelnök, Szájer József európai parlamenti képviselő és Tarlós István főpolgármester. Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök várhatóan délután mondja el beszédét. A rendezvényre a pártküldötteken kívül meghívást kaptak a civil és határon túli szervezetek, valamint a diplomáciai testületek képviselői is - írták a tanácskozás hivatalos meghívójában.

A Fidesz legutóbb 2011. július 3-án tartott tisztújító kongresszust, ahol újraválasztották pártelnökké Orbán Viktort, és bizalmat szavaztak a Fidesz négy, már akkor is hivatalban lévő alelnökének, Kósa Lajosnak, Pelczné Gáll Ildikónak, Pokorni Zoltánnak és Varga Mihálynak. A két évvel ezelőtti tanácskozáson Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök arról beszélt, készen állnak arra, hogy megvívják a Fidesz történetének legnagyobb küzdelmét, nem hagyják, hogy Magyarország visszasodródjon a "görög útra".

A Fidesz alapszabálya szerint a kongresszus a párt legfelsőbb tanácskozó és döntéshozó szerve. Tisztújító kongresszust - ahol mások mellett megválasztják a pártelnököt és a négy alelnököt - kétévente kell összehívni.

A Fidesz sajtóirodájának tájékoztatása szerint a Millenárisra több ezer vendéget várnak.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.