Eladó a GL Outlet?

Belga tulajdonosai eladnák a törökbálinti GL Outletet - adta hírül a Magyar Hírlap, amely szerint a vevőjelölt az osztrák határ menti Parndorfban hasonló üzletközpontot üzemeltető McArthurGlen lenne.

Ötödével több ásványvizet iszunk

Magyarországon az alkoholmentes szomjoltó italok közül az ásványvíz  kiskereskedelmi forgalma mennyiségben 18 százalékkal emelkedett,  szénsavas üdítőitalból és gyümölcsléből viszont 1-1 százalékkal  kevesebbet adtak el a boltokban 2006 augusztus-2007 július közt, az  előző évhez képest - derül ki a Nielsen piackutató intézet  felméréséből.

Szesztelenül az éjszakában

Már vagy féltucatnyi kerületben tiltják az éjszakai alkoholforgalmazást.

Príma boltokat nyit a CBA

A hazai lánc új, egységes köntösbe öltözteti a hálózat kiemelkedően jó adottságú üzleteit.

Egyre rosszabb a kereskedőknek

Májusban tovább folytatódott a kiskereskedelmi forgalom csökkenése, nem csak az előző évhez, de áprilishoz képest is.

 

Príma hálózatot hozott létre a CBA


Magasabb kereskedelemtechnikai és szolgáltatási követelményeknek megfelelő Príma hálózatot alakított ki a CBA Kereskedelmi Kft. üzletenként  4-10 millió forint beruházással - közölte Malasics András, a CBA  Kereskedelmi Kft. általános vezérigazgatója.

Az arculat kialakításának költségei 3,5 év alatt, a beruházások 7-8 év alatt térülnek meg.
A meglévő, több mint háromezer egységből jelenleg 43, a cég tulajdonosai által birtokolt üzlet lett "Príma", de az igazgatóság  elképzelése szerint 2010-ben már 100-150 ilyen üzlet lesz.

A CBA élelmiszerlánc kisebb üzleteiben a gazdasági válság miatt már 15-20 százalékos forgalomcsökkenést is mértek az elmúlt négy hónapban, a  minőségi boltok azonban növelni tudták a bevételt, és éves szinten a  múlt évi forgalom megtartására törekszenek.

A társaság tavaly négy százalékkal, 545 milliárd forintra növelte a forgalmát.

Az 1992-ben 14 bolttal megalakult CBA ma már 3 357 egységből áll. A lánc döntő hányadban franchise rendszerben működik.

Az idén a 35 ezer alkalmazott munkahelyének megtartása a cél, de vannak olyan területek, amelyeken hiányzik a szakképzett munkaerő. A CBA már két éve beszállt a képzésbe, és ösztöndíjjal évente mintegy 80 ember képzését  finanszírozza.

A lánc várhatóan szeptember-októberben nyitja meg az első  diszkontüzleteit, amelyek számát a tervek szerint  2010 végéig 60-ra növeli.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.