Vádemelés a sukorói ingatlancsere ügyében

Közokirat-hamisítás bűntettével vádolja a székesfehérvári városi ügyészség a sukorói ingatlancserében érintett magánszemélyt; a Fejér Megyei Főügyészség pedig négy óvást nyújtott be az ügyben - közölte a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője, Várhomokiné Rabi Noémi.

Sukoró: drágán adták, olcsón vették a telket

A sukorói csereszerződésben a sukorói területek 734,3 millió forinttal alulértékeltek, míg az albertirsai és a pilisi ingatlanok 593,5 millió forinttal túlértékeltek voltak - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken.

Előzetesben marad Tátrai és Császy

Valaki utólag csempészte a Sukoró-ügyi parlamenti találkozóról készült emlékeztetőt az iratok közé.

Volt államtitkárt gyanúsítanak Sukoró ügyében

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletével gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség Markó Andreát.

A fő célpont Gyurcsány volt

Tátrai Miklós, a MNV volt vezére azt állítja, hogy a sukorói nyomozást a politika befolyásolja, bűncselekmény pedig nem történt.

 

Újabb két gyanúsítás Sukoró-ügyben

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön gyanúsítottként hallgatta ki a sukorói ügyletsorozatban eljárt egyik értékbecslőt, F. Zsoltot, és kiegészítette a Császy Zsolttal, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) értékesítési igazgatójával szemben korábban közölt bűncselekmény tényállását.

Keresztes Imre főügyész csütörtöki közleménye szerint F. Zsolttal szemben bűnsegédként elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletének megalapozott gyanúja merült fel. (A Központi Nyomozó Főügyészség januárban már előállította, és gyanúsítottként hallgatta ki F. Zsoltot, akit magánokirat-hamisítás vétsége miatt vont eljárás alá.)

A megalapozott gyanú lényege szerint F. Zsolt az általa ezen üggyel összefüggésben 2008. június 13-ai fordulónappal elkészített értékbecsléseket 2008. június 17-én e-mailen megküldte - a közleményben Cs. Zsoltként említett - Császy Zsoltnak, majd az értékesítési igazgató felszólítására azokat átdolgozta, s ennek következtében a sukorói ingatlanok értékmegállapítását 2 milliárd 140 millió forintról 1 milliárd 85 millió forintra csökkentette.

F. Zsolt ily módon közreműködött abban, hogy az állam tulajdonú ingatlanok a valósnál lényegesen alacsonyabb értéken kerüljenek - a csereszerződés sikeres lebonyolítása esetén - magántulajdonba - áll a közleményben. F. Zsolt a gyanúsításközlés ellen panaszt jelentett be, vallomást tett, melyben tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Ugyancsak gyanúsítottként hallgatták ki Császy Zsoltot, ennek során - F. Zsolt fenti újabb gyanúsításközlésével összefüggésben - kiegészítették a vele korábban közölt bűncselekmény (bűnsegédként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérlete) tényállását. Császy Zsolt a gyanúsításközlés ellen panaszt jelentett be, s szintén vallomást tett, melyben tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást egyes sukorói, illetve albertirsai és pilisi ingatlanok 2008 júliusában történt cseréjével összefüggésben. A gyanú szerint egy, a magyar állam és egy magánszemély tulajdonában lévő földterület cseréje következtében 1,3 milliárd forintos kár érheti az államot. (forrás: mti.hu)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.