NBA: oda a Cleveland hazai veretlensége

Huszonhárom győzelem után először kapott ki saját pályáján a Cleveland az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság idei szezonjában.

NBA: tíz év után tizenegy

Sorozatban tizenegyedik mérkőzését nyerte meg a Utah Jazz együttese az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

NBA: páholyban a Lakers

A nyugati főcsoportból elsőként a ligaelső Los Angeles Lakers jutott be az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásába: a kaliforniaiak a San Antonio Spurs otthonában aratott győzelemmel biztosították be helyüket a további küzdelmekben.

NBA: Derrick díja

Derrick Rose lett az év újonca az észak-amerikai profi bajnokságban.

NBA: sapkából már kisebb méret

Csökkentette a "sapka" méretét, azaz a klubok játékosok fizetésére költhető keretét az NBA, az észak-amerikai férfi profi kosárlabdaliga vezetése.

 

Tizenötödször bajnok a Lakers

A Los Angeles Lakers fennállásának tizenötödik bajnoki címét szerezte meg, miután az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) - az egyik fél negyedik győzelméig tartó - döntőjének ötödik mérkőzésén 99:86-ra nyert a házigazda Orlando Magic ellen.

Ezúttal is az első bajnoki címére hajtó Orlando kezdte jobban a mérkőzést, és főként a török Hedo Türkoglunak köszönhetően két ponttal hozta a nyitónegyedet. A folytatásban beindult a tavalyi döntőt 4-2-re elbukó kaliforniaiak vezére, Kobe Bryant, miközben a címvédő Bostont és az alapszakaszgyőztes Clevelandet is búcsúztató floridaiak sztárja, a tavalyi zsákolóverseny óta Supermannek becézett Dwight Howard szinte észrevétlen volt a pályán. A félidőben 46-56 volt az állás.

Pau Gasol és Dwight Howard  küzdelme
Pau Gasol és Dwight Howard küzdelme

Nagyszünet után maradt a vendégfölény, és bár a Magic mindent megtett a hatodik meccs kicsikarásáért, egyre inkább elúszni látszottak az aranyesélyek. A 61-76-ról induló utolsó felvonásban a Lakers már csak a különbség tartására törekedett, a veterán Derek Fisher és a spanyol világbajnok Pau Gasol is hozzátette a maga pontjait, így végül valóra vált az edzőként tizedik bajnoki aranygyűrűjére áhítozó Phil Jackson álma: a sárga-lila alakulat elhódította fennállásának 15. bajnoki trófeáját.

A döntősorozat legjobbjává a Lakersszel immár negyedszer diadalmaskodó Kobe Bryantet választották.

Eredmény, 5. mérkőzés: Orlando Magic-Los Angeles Lakers 86-99 (28-26, 18-30, 15-20, 25-23); legjobb dobók: Lewis 18, Türkoglu 12, Lee 12, Alston 12, Howard 11, illetve Bryant 30, Odom 17, Ariza 15, Gasol 14, Fisher 13.

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4-1 a Lakers javára.

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.