Öten kaptak Nagy Imre Érdemrendet

Nagy Imre Érdemrendet adott át Sólyom László köztársasági elnök öt kitüntetettnek az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján pénteken a budapesti Sándor-palotában; az elismerésekhez gratulált Bajnai Gordon miniszterelnök és Katona Béla, az Országgyűlés elnöke.

Húszéves a Köztársaság-díj Göncznek, Fergének, Kornainak és másoknak

Többek között Göncz Árpád, Esterházy Péter, Ferge Zsuzsa, Ormos Mária, Jancsó Miklós, Kádár Béla, Chikán Attila, Kornai János és Tamás Gáspár Miklós kapott Húszéves a Köztársaság díjat.

Reviczkyt meggyűrűzték

Reviczky Gábornak ítélte oda a Vígszínház társulata idén a Ruttkai Éva-gyűrűt, a legendás színésznő emlékére alapított elismerést.

HM: nem tüntették ki az '56-os megtorlások hadbíróját

Nem kapott kitüntetést a vezérkari főnöktől a több 1956-os felkelőt halálra ítélő Mátyás Miklós hadbíró - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) kommunikációs főosztálya hétfőn.

Francia lovaggá ütötték Jim Carrey-t

Jim Carrey-t és Ewan McGregort az I Love You Phillip Morris című közös filmjük kapcsán tüntette ki a francia kulturális miniszter.

 

Sólyom László átadta a Nagy Imre-érdemrendeket

Nagy Imre-érdemrendeket adott át Sólyom László köztársasági elnök az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a budapesti Sándor-palotában; az elismerésekhez gratulált Bajnai Gordon miniszterelnök és Katona Béla, az Országgyűlés elnöke.

A miniszterelnök előterjesztésére Nagy Imre-érdemérmet kapott az államfőtől

Bak János, a Közép-Európai Egyetem nyugalmazott egyetemi tanára, professor emeritus
Holló József Ferenc altábornagy, a hadtudományok kandidátusa, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeuma főigazgatója
Horváth Miklós hadtörténész, az MTA doktora, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára
Tempfli József nyugalmazott római katolikus megyéspüspök
Ujságh Tibor nyugalmazott tanár

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.