Wieszt lehet a mérleg nyelve

Várhatóan az új fővárosi parkolási rendelet megalkotása és több, a Margit híd felújításával, a beruházás finanszírozásával kapcsolatos ügy lesz napirenden a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön kezdődő kétnapos ülésén.

Budapest örül: P+ és B+R-ek uniós pénzen

Pénteken átadják Budapesten az első, európai uniós támogatással elkészült P+R és B+R parkolókat; rendhagyó módon a két helyszínen, Pesten és Budán egymás után avatják fel a több száz férőhelyes létesítményeket.

Tízmilliárdos adótrükközés a fővárosi cégeknél?

Sok tízmilliárd forintnyi adóval tartozhatnak egyes budapesti közműcégek a fővárosi önkormányzatoknak kamatokkal együtt és évekre visszamenőleg.

'Ott sokan megfordulnak' - a Városháza kerítésére is kifüggesztik a NENYI-t

A főváros vezetése „ezzel is segíteni kívánja, hogy az emberekhez minél nagyobb számban eljusson a kormány üzenete az együttműködés fontosságáról".

Káosz mínusz egy: csak a dohányzás tilos az aluljárókban

Egy hét múlva már füstmentesek lesznek a budapesti aluljárók, mert jövő szerdán életbe lép a dohányzási tilalom ezeken a közterületeken.

 

Rogán nem lesz főpolgármester-helyettes

Ismét az V. kerület polgármesteri posztjáért indul a fideszes Rogán Antal, Tarlós helyettese biztos nem lesz.

Rogán Antal sajtótájékoztatóján döntését úgy indokolta: "azok az emberek, akik megválasztottak négy évvel ezelőtt polgármesternek, megválasztottak néhány hónappal ezelőtt országgyűlési képviselőnek, csalódásként élnék meg, hogy ha ugyan egy csábító lehetőségért, meg egy ambícióért cserébe, de elmennék".

... Rogán Antal polgármester pedig a Belvárost tisztítja
... Rogán Antal polgármester pedig a Belvárost tisztítja

Minden politikus pályáján van egy olyan pillanat, amikor "a hűség előbbre való az ambíciónál" - mondta, megjegyezve, hogy az ő életében most jött el ez a pillanat.

Mint fogalmazott, "megérintette" az a lehetőség, ami szerinte megnyílik az ősz folyamán, ugyanis biztos benne, hogy a budapestiek változást akarnak az őszi választáson, és a fővárosnak új vezetése lesz. Emellett személyes ambíciója, hogy Budapest megújításában minél nagyobb részt vállaljon. "És ez a személyes ambíció találkozott egy csábító lehetőséggel; azzal a lehetőséggel, hogy ezt esetleg Tarlós István mellett főpolgármester-helyettesként, mégpedig a város modernizációjáért, gazdasági fejlődéséért, a fejlesztésekért felelős főpolgármester-helyettesként tegyem meg" - mondta Rogán Antal, hozzátéve, hogy nagyon csábító lehetőség volt, de nem véletlenül kért gondolkodási időt magától is.

Elmondta, többen biztatták arra - leginkább saját pártjából -, hogy élje ki ezen ambíciót, és éljen a lehetőséggel, az utca emberének véleménye a Belvárosban azonban különbözött ettől.

Mindezek alapján Rogán Antal úgy döntött: ismét el szeretne indulni a Belváros polgármesterségéért, a Fővárosi Közgyűlésben pedig képviselőként kívánja kivenni a részét a munkából. "Budapestnek is megújulásra van szüksége, ezt azonban én, azt hiszem, a következő négy évben még a Belváros polgármestereként szeretném szolgálni leginkább" - fűzte hozzá.

Döntéséről már tájékoztatta Tarlós Istvánt.

Kérdésre elmondta azt is, "meglepetéssel olvasta" az esetleges szuper főpolgármester-helyettességéről szóló korábbi sajtóhíreket, "szó sem volt ilyesmiről".

Arra a kérdésre, nem ugyanaz-e az ambíciójuk Tarlós Istvánnal, Rogán Antal úgy válaszolt: "nézze, én 38 éves vagyok, azt gondolom, hogy van előttem még idő". Az az ambíciója, hogy szeretné, ha Budapesten elindulnának változások, "ha ez elindul a következő négy évben, az nagyon jó dolog lesz, ebből szeretném kivenni a részem, de soha nem volt olyan ambícióm, ami ezen túlmutatna" - mondta Rogán Antal.

Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje július 30-án a Magyar Televízió reggeli műsorában arról beszélt, elképzelhető, hogy Rogán Antal, Budapest belvárosának polgármestere lesz az egyik főpolgármester-helyettese, ha őt választják meg októberben a város élére. Rogánnak viszont dönteni kellett, hogy a főpolgármester-helyettességet vagy a kerülti polgármesterséget válassza. Mégpedig sürgősen, mert a jövő héten megkezdik az ajánlószelvények postázását.

Az Origo szerint Rogán döntésében az játszhatta a fő szerepet, hogy egyfajta szuperhelyettes szeretett volna lenni a Városházán, Tarlós viszont más struktúrát képzelt el, egyenrangú helyettesekkel. Rogánnak a városfejlesztésért felelős helyettesi posztot szánta.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.