Rekordszmog Peking felett

A hatóságok 20 millió embert szólítottak fel, hogy csak akkor menjenek az utcára, ha valóban szükséges.

Az építkezéseket is leállították a szmog miatt

A csak igen lassan eltűnő, fullasztó pekingi szmog vészhelyzetekre kidolgozott intézkedésekre indította a kínai főváros vezetőségét.

Peking megkezdi harcát a szmog ellen

Fogadkozik a kínai főváros vezetése, hogy még az idén két százalékkal csökkenti a főbb levegőszennyező anyagok sűrűségét.

Járatokat töröltek a szmog miatt

A ködös, szmogos levegő és a lerövidült látótávolság miatt Peking és több kelet-kínai város repülőterein kedden járatokat kellett törölni.

5 jüan egy kis levegő Kínában

Levegőt vehetnek Pekingben - 5 jüan egy konzerv.

 

Pénzért adják a levegőt

Egy konzerv ára öt jüan – a szmogtól fuldokló kínai fővárosban egy dúsgazdag vállalkozó rukkolt ki a portékával.

Levegőt is lehet már vásárolni Pekingben. A szmogtól fuldokló kínai fővárosban egy dúsgazdag vállalkozó állt elő azzal a forradalmi és állítólag termékkel, amelyet a levegőkonzerv jelent, és amelyet konzervenként öt jüanért (110 forintért) lehet megvenni. A brit Metro újság jelentése alapján a vállalkozó inkább figyelemfelkeltőnek szánja levegőárusítást, nem pedig bomba üzletet remél. „Egy évtizeden át dolgoztam a környezetvédelem területén, és közvetlen tanúja voltam annak, hogy a szennyezettség egyre nagyobb. Ha nem kezdünk el törődni a környezettel, akkor 20-30 év múlva gyerekeink és unokáink gázálarcot hordhatnak a fejükön és oxigénpalackot a hátukon" - idézte a vállalkozót a Metro.

Ebből a szimpla légszűrő maszk már valóra is vált. Sok pekingi hordja, mivel a légszennyezettség e hét szerdájára válságos szintre emelkedett a kínai fővárosban és környékén.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.