Az OTP cáfolja a Magyar Nemzetet: Csányi nem vonul vissza

Csányi Sándor nem fontolgatja távozást az OTP Bank éléről - így reagált a bank sajtófőnöke az MTI-nek vasárnap az MNO.

Szerdán szólalhat meg Csányi

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója tíz napja van külföldön, kedd éjjel jön haza – tudta meg a Nol.

Csányi jól van, és majdnem mindenkinek beszól

Nem távozik az OTP éléről, jobb erőben és elemében van Csányi Sándor, aki szűk körű sajtóbeszélgetésen indokolta a részvényeladást.

Negyvenmilliárdos profit az OTP-nél

Az OTP bankcsoport a második negyedévben 40,57 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el, szemben az első negyedévi 11,23 milliárddal és a tavalyi második negyedévi 41,1 milliárddal.

Személycsere az orosz OTP élén

Távozik az OTP orosz leányának éléről a bank elnöke.

 

Orosz bankvezér az OTP-leány élén?

Orosz bankár áll majd az OTP élére Oroszországban. Illés Zoltán jelenlegi bankvezér távozik az orosz leánytól.

A hivatalos indoklás szerint az igazgatósági elnök családi okokból, az OTP bankcsoport vezetésével történt közös megegyezés révén hagyja el posztját, de Illés Zoltán volt kollégái a pénzintézet gyenge pénzügyi mutatóival magyarázzák a szakember távozását - írta a Vedomosztyi üzleti-politikai újság.

 A bank tájékoztatása szerint szeptember 2-ától Szemere Dávid látja el ideiglenesen a vezetői feladatokat az OTP oroszországi leányvállalatánál. Az orosz lapnak, amely a The Wall Street Journal és a Financial Times közös kiadványa, Hamecz István, az OTP alapkezelő elnök-vezérigazgatója megerősítette: nem tervezik, hogy Magyarországról hozzanak szakembert az oroszországi leányvállalat élére. Egy név nélkül nyilatkozó forrás azt mondta a lapnak, hogy Illés Zoltán utódját orosz bankárok között keresik.

Hogy Illés távozásának hátterében a bank eredményei állnának, Hamecz István cáfolta. Az OTP név nélkül nyilatkozó egykori munkatársa azonban nem lepődött meg a magyar bankár felmondásán. - Illés nem értette meg sem az orosz piac klasszikus kiskereskedelmi hitelezési specifikumát, sem a fogyasztói hitelezés sajátosságait. Utóbbiban túlságosan sokat vesztett a pozícióiból, és bár megnövelte részesedését, veszített a minőségen - mondta a lapnak.

A Vedomosztyi emlékeztetett arra, hogy Illés Zoltán Alekszej Korovint, az Alfa Bank jelenlegi vezető munkatársát váltotta 2012-ben az igazgatóság elnöki posztján. Az orosz szakember sértetten vált meg 2011-ben az OTP-től. A Blooomberg adatai szerint az orosz leánybank nyeresége komolyan csökkent: 1,59 milliárd rubelről 0,4 milliárd rubelre (közel 11 milliárd forintról körülbelül 2,7 milliárd forintra).

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.